S'obre el termini d'inscripció per rebre finançament de la UE per instal·lar wifi en els espais públics

de març 20, 2018


La Comissió Europea inaugura avui el seu web Wifi4EU i convida tots els municipis europeus a apuntar-s'hi abans no es faci la primera convocatòria de projectes a mitjans del mes de maig per poder rebre finançament de la UE per instal·lar en el seu terme municipal punts d'accés wifi públic i gratuït.
La iniciativa Wifi4EU ofereix bons per un valor de 15 000 euros als municipis que instal·lin wifi en els seus espais públics, com ara biblioteques, museus, parcs o places. Tal com va dir el president Juncker el 2016 en el seu discurs sobre l'estat de la Unió, l'objectiu és interconnectar per wifi gratuït d'aquí al 2020 tots els municipis d'Europa.
Els municipis poden fer servir els bons Wifi4EU per instal·lar wifi gratuït als espais públics de les seves viles. Només n'han d'assumir els costos de manteniment.
«Amb la inauguració del web Wifi4EU volem ajudar els municipis a oferir wifi gratis. És Aquesta és una iniciativa molt important, però també vull aprofitar per demanar al Parlament Europeu i al Consell que enllesteixin tan aviat com puguin els debats sobre la proposta d'aprovació d'un codi de telecomunicacions que garanteixi la connectivitat d'alta velocitat a tot el territori de la UE. Això requereix que es coordini a nivell europeu tot l'espectre necessari i que es fomenti la inversió en les xarxes d'alta capacitat que la UE necessita», ha declarat avui el vicepresident de la Comissió Europea responsable del Mercat Únic Digital,Andrus Ansip.
«La iniciativa Wifi4EU ofereix als ciutadans accés gratuït a Internet en els espais públics de tot Europa. Tots els municipis europeus podran disposar de wifi gratuït perquè els ciutadans puguin aprofitar totes les oportunitats que ofereix Internet. És, doncs, un pas més cap a l'enllestiment del mercat únic digital», ha declarat avui també la comissària d'Economia i Societat Digitals, Mariya Gabriel.
Fins al 2020 es destinaran 120 milions d'euros del pressupost de la UE a finançar el wifi gratuït a espais públics de 8 000 municipis de tots els estats membres, a més de Noruega i Islàndia.
Com demanar els bons Wifi4EU
-         Inscripció: els municipis han d'apuntar-se al web https://www.wifi4eu.eu/#/home a partir del 20 de març del 2018;
-         Sol·licitud: la primera convocatòria de propostes s'obrirà a mitjans del mes de maig del 2018 i els municipis que s'hi hagin apuntat podran rebre un primer lot de 1 000 bons Wifi4EU, d'un valor de 15 000 euros cadascun, que es concediran per ordre de presentació de les sol·licituds;
-         Adjudicació: per garantir l'equilibri geogràfic, la Comissió anunciarà quins són els 1 000 municipis que rebran finançament arran de la primera convocatòria; cada país que hi participi podrà rebre un mínim 15 bons.
-         Noves convocatòries: els propers dos anys està previst fer quatre convocatòries més.
Les xarxes Wifi4EU seran gratuïtes, no inclouran publicitat i no recaptaran dades personals. Ara bé, només es finançaran les xarxes que no dupliquin cap oferta pública o privada gratuïta ja existent de qualitat similar en el mateix espai.
Rerefons
La iniciativa Wifi4EU va ser anunciada pel president Juncker en el seu discurs sobre l'estat de la Unió del mes de setembre del 2016 i forma part de l'ambiciosa revisió de la normativa europea sobre telecomunicacions, que inclou mesures per donar resposta a les creixents necessitats de connectivitat dels europeus i impulsar la competitivitat de tot el continent.
Ara per ara, la UE ha aconseguit un seguit d'acords molt importants: i) que a partir del 15 de juny del 2017 s'hagi deixat de cobrar la itinerància als ciutadans que es desplacin dins de la UE; ii) que des de començaments del 2018 sigui possible la portabilitat de continguts que permeti viatjar dins de la UE i veure les pel·lícules, escoltar la música, jugar als jocs de vídeo o llegir els llibres electrònics que els ciutadans hagin contractat en el seu país de residència; iii) i que s'alliberi la banda de 700 MHz que permeti desplegar la tecnologia 5G i nous serveis en línia.
Actualment, s'estan negociant més de catorze propostes legislatives relacionades amb l'estratègia per al mercat únic digital, una de les màximes prioritats de la Comissió Juncker, i s'ha demanat al Parlament Europeu i al Consell que s'afanyin a aprovar les propostes corresponents.

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars