Conferència a Banyeres: La Dona en el Món de l'Art i de l'Empresa: Quatre exemples singulars

de març 09, 2018

Divendres, 16 de març de 2018
A les 6 de la tarda
Centre Cívic  "Ernest Lluch"
Carrer Zaragoza, 3 - Banyeres del Penedès.


Amb motiu del Dia Internacional de les Dones l'Ajuntament de Banyeres ha organitzat una conferència dedicada a posar en valor les aportacions de les dones en el món de l'art i en el món de l'empresa.

La conferència pren com a referents dues grans artistes del renaixement (Sofonisba Anguissola) i el barroc (Artemisia Gentileschi), molt reconegudes en la seva època per la seva altíssima qualitat artística,  però sobre les quals va caure, amb el pas dels anys,  el vel de l'oblit. Rescatades per les grans historiadores de l'art de finals del segle XX, encara avui no s'ha restituït el reconeixement de la seva obra al nivell que realment es mereixen i els correspondria.

 Quant a les aportacions de la dona al món empresarial i tenint present el gran lligam del Penedès amb el cava, la conferència permetrà conèixer les aportacions que dues dones van introduir en l'elaboració del xampany i que van ser adoptades per tots els productors tant de xampany com de cava.

La conferència anirà a càrrec de Dolors Garcia Martínez, Vicepresidenta i membre de la Secció d'Art de l'Institut d'Estudis Penedesencs, Jurista i Relacions Públiques. 




You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars