Declaració Conjunta de la Comissió Europea amb motiu del Dia Internaconal de les Dones

de març 06, 2018


La igualtat entre dones i homes és un dels principis fonamentals de la Unió Europea que estan consagrats als nostres Tractats. La nostra Unió és pionera en la lluita contra la discriminació per raó de gènere i podem estar orgullosos dels progressos que s'han fet: Europa és un dels llocs del món més segurs per a les dones i on gaudeixen de més igualtat.
Però la nostra feina no s'acaba aquí; encara queda molt camí a fer per arribar a la plena igualtat. Les dones i les nenes continuen patint assetjament, abusos i violència. I, massa sovint, les dones segueixen sense poder trencar el sostre de vidre, cobren sous més baixos que els homes i tenen menys oportunitats de desenvolupament professional i empresarial.
Volem que les nenes i les dones aconsegueixin la igualtat en tots els àmbits de la vida: accés a l'educació, igualtat de retribució per una mateixa feina, accés a llocs de responsabilitat a l'empresa i en política i protecció davant de la violència.
Per nosaltres el foment del lideratge de la dona i el seu apoderament econòmic és una prioritat absoluta. La Unió Europea ha presentat nova legislació per millorar la conciliació entre la vida professional i la personal de progenitors i cuidadors que treballen i un pla d'acció per acabar amb la bretxa salarial entre homes i dones. A més, volem predicar amb l'exemple: aquest mes de febrer la proporció de dones en càrrecs de responsabilitat a la Comissió Europea va arribar al 36%, davant de l'11% que hi havia a l'inici del nostre mandat el mes de novembre del 2014. El president Juncker s'ha compromès a atènyer el 40% abans del 31 d'octubre de 2019, data final del seu mandat.
També actuem amb coherència en tots els aspectes de les nostres polítiques, tant dins de la UE com en la nostra acció exterior, promovent la igualtat de gènere i l'apoderament de les dones. La nostra política contribueix a l'èxit de l'aplicació a nivell mundial dels Objectius de desenvolupament sostenible i del programa «Dones, Pau i Seguretat». Aquest any les Jornades europees del desenvolupament se centraran en el paper fonamental de les dones i les nenes en el desenvolupament sostenible, en la seva participació equitativa i en el seu lideratge en totes les classes socials. A més, la UE també lidera la iniciativa «Crida a l'acció per a la protecció contra la violència de gènere», que agrupa més de seixanta països i organitzacions en l'esforç per garantir que es faci front a la violència de gènere en les crisis humanitàries.
La Unió Europea ajuda dones i nenes migrants i desplaçades d'arreu del món que són víctimes de la violència, amb accions com la iniciativa spotlight, o que estan excloses del sistema educatiu i de l'accés igualitari a la salut i als serveis de planificació familiar, al mercat laboral i a la vida política en general. Arreu del món hi ha més de 15 milions de nenes en edat d'anar a l'escola primària que no estan escolaritzades i per això la UE està ajudant a millorar l'accés a l'educació al continent africà, a l'Amèrica Llatina, a l'Orient mitjà i al sud-est asiàtic.
La igualtat de gènere no és només una qüestió d'equitat i justícia a Europa, també és una necessitat per atènyer de manera sostenible la pau, la seguretat, el desenvolupament, la prosperitat econòmica i el creixement arreu del món.
Invertir en el potencial de les dones i de les nenes és invertir en el conjunt de la societat i és responsabilitat dels homes i dels nens en la mateixa mesura que de les dones i les nenes.
Signataris:
Frans Timmermans, vicepresident primer
Federica Mogherini, alta representant de la Unió per a Afers Exteriors i Política de Seguretat / vicepresidenta de la Comissió
Günther Oettinger, comissari de Pressupost i Recursos Humanos
Johannes Hahn, comissari de Política Europea de Veïnatge i Negociacions d'Ampliació
Neven Mimica, comissari de Cooperació Internacional i Desenvolupament
Dimitris Avramopoulos, comissari de Migració, Afers d'Interior i Ciutadania
Marianne Thyssen, comissària d'Ocupació, Afers Socials, Capacitats i Mobilitat Laboral
Pierre Moscovici, comissari d'Economia i Finances, Fiscalitat i Duanes
Christos Stylianides, comissari d'Ajuda Humanitària i Gestió de Crisis
Věra Jourová, comissària de Justícia, Consumidors i Igualtat de Gènere
Tibor Navracsics, comissari d'Educació, Cultura, Joventut i Esports
Corina Crețu, comissària de Política Regional
Carlos Moedas, comissari de Recerca, Ciència i Innovació
Mariya Gabriel, comissària d'Economia i Societat Digitals

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars