El "Catalonia Model United Nations" (C'MUN) una oportunitat per als universitaris de conèixer els sistemes pacífics de resolucions de conflictes i d'intensificar les seves relacions amb estudiants d'arreu del món.

de gener 08, 2018




L'edició de 2018 tindrà lloc del 5 al 8 d'abril. 


El C'MUN és un dels projectes més preuats de l'ANUE (Associació per a les Nacions Unides a Espanya. El MUN es una plataforma de pràctiques per estudiants universitaris on s'aborden els conflictes internacionals des de la diplomàcia, el diàleg i el consens. Seguint els models de les Nacions Unides.

Funciona com a simulador de l'activitat de les Nacions Unides i dels seus comitès especialitzats. Cada estudiant que participa representa a un país com a Delegat, i per tant ha d'haver adoptat una postura oficial del país al que representa, en relació a un tema  que es discutirà i que li serà assignat per Comitè on estigui inserit.

La simulació consisteix en plantejar com resoldre crisis d'àmbit global, en els aspectes socials, polítics i econòmics. Amb aquestes pràctiques, es busca que hi hagi una perspectiva i una participació quan més global millor. Per això el C'MUN és un potent exercici per analitzar i cerca solucions per a problemes actuals que ens afecten a tots, com el terrorisme, els desequilibris econòmics, ambientals o socials, respectant la sobirania de cada nació des de la visió dels joves universitaris que participen.

D'altre costat els participants gaudeixen l'experiència de conèixer Barcelona, el seu ric patrimoni cultural, la seva història i la seva vida social.


El MUN (Model Nacions Unides)
Nascut l'any 2006 el C'MUN  va ser la primera simulació dels organismes de les Nacions Unides que es feia a Espanya. Va comptar aleshores amb 200 participants de 60 Universitats d'arreu del món i del suport de les institucions catalanes.

En aquest moment ja s'està preparant  l'edició de l'any 2018 amb una oferta incrementada de pràctiques: en total 9 Comitès, dividits per nivells d'experiència dels participants.


Comitès Nivell Principiant:

  • Consell de Drets Humans
  • Programa Ambiental Nacions Unides
  • UNESCO


Comitès Nivell Intermedi:

  • DISEC
  • Europarlament
  • UNWomen


Comitès Nivell Avançats:

  • G20
  • Consell de la Unió Europea
  • Consell de Seguretat de l'ONU



Aquest any s'han inclòs les novetats del Parlament Europeu i del Consell de la Unió Europea
El C'MUN l'organitzen ANUE (Associació per a les Nacions Unides a Espanya) i UNSA Barcelona  (UNSA Barcelona és una associació d'estudiants dedicada a promoure els valors i el treball de les Nacions Unides).

El C'MUN compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya, i amb la col•laboració de l'Obra Social de la Caixa, la Comissió Europea, els Transports Metropolitans de Barcelona i la Agencia Catalana de Cooperació al Desenvolupament.

Els MUN s'organitzen arreu del món des de Nova York a Beijing .

Per a més informació i per a fer inscripcions

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars