Exposició Filatèlica "Expofil 25è Aniversaria Secció Filatèlica, Numismàtica i del Col•leccionisme de l'Institut d'Estudis Penedesencs

de gener 09, 2018

.

De divendres 12 de gener a dissabte 20 de gener de 2018
Sala d'Actes Antiga Estació Enològica
Carrer Cal Bolet, 20
Vilafranca del Penedès.

  • Amb motiu del 25è Aniversari de la creació de la Secció de Filatèlia, Numismàtica i del Col·leccionisme de l'Institut d'Estudis Penedesencs. 
  • Durant la mateixa es presentaràn dos segells personalitzats i el llibre "Història Postal i Filatèlica de Vilafranca del Penedès" obra de Lluís Eroles Bonabarre i Joan Solé Bordes. 
  • L'exposició és de caràcter competitiu i té com a tema d'honor la viticultura i la vinicultura. 


Agenda d'Activitats de l'Exposició:

Inauguració Oficial:
Divendres 12 de gener de 2018
A les 19.00 hores.

Amb la presentació dels segells personalitzats dedicats al Dr. Antoni Comas i Torregrossa, i a la portada de la seva obra "Filatelia. Estudi sobre'ls sellos de correu. Datos pera col-leccionarlos. Petit manual del col-leccionador"

El Dr. Antoni Comas i Torregrossa
El Dr. Antoni Comas i Torregrossa,  (Vilafranca del Penedès, 1878 -1918) va escriure amb només 15 anys va escriure i publicar "Filatèlia, Estudi sobre'ls sellos de correu. Datos per col·leccionar-los" , L'obra va ser editada per l'Agrupació Filatèlica de Vilafranca del Penedès l'any 1893 i va ser impresa a  l'impremta de la família Comas. Escrita en català, es considera  com la primera dedicada a aquesta temàtica, a l'estat espanyol.

L'obra va merèixer una reedició l'any 194 8,  que va incloure  una edició de bibliòfil, limitada i numerada . Es va reeditar amb motiu de la "1ª Exposició Filatèlica de Vilafranca del Panadés"  que es va celebrar del 29 d'agost al 5 de setembre de 1948.

El Dr. Antoni Comas va ser membre del "Centre Català de Vilafranca"  (que editava la revista "Las Cuatra Barras" ) i de "Nostra Parla", una entitat cultural creada l'any 1916 que tenia com a funció la promoció de la llengua catalana, especialment entre les classes populars.  Va ser fundador de l'"Agrupació Nacionalista de Vilafranca" i va recuperar la capçalera de la revista "Les Quatre Barres"i va mantenir la seva edició fins que l'any 1918 en que va morir amb només 40 anys. El seu enterrament va ser una gran mostra de dol. 

Així mateix, durant l'acte inaugural es presenterà el mata-segells commemoratiu i un punt de llibre també commemoratiu.  El punt de llibre és obra de Maria Montserrat Plans Ferrer.

Cal també destacar que el logotip de l'exposició és obra de Carles Rovirosa, alumne de l'Escola Municipal d'Art Arsenal, qui ha col·laborat amb aquest projecte.

Obliteració del segells en els sobres commemoratius:
Dissabte 13 de gener de 2018
De 10.00 h a 14.00 hores


Dia de l'expositor:
Diumenge 14 de gener de 2018
A les 11.00 hores trobada d'expositors.

Visita a l'exposició, trasllat i visita a un celler i posterior dinar de germanor.
Les reserves pel dinar cal fer-les al tel. 93 890 40 46 o a través del correu electrònic  josepantonplans@gmail.com 

Presentació del Llibre "Història Postal i Filatèlica de Vilafranca del Penedès":
Dijous 18 de gener de 2018
a les 19.00 hores

A càrrec de Jordi Campderrós, Investigador de Filatèlia, Història Postal i Fiscalotèlia. Junt als els autors de l'obra: Lluís Eroles Benabarre i Joan Solé Bordes.


Cloenda Oficial:
Dissabte 20 de gener
a les 20.00 hores


Dinar de palmarès:
Diumenge 21 de gener
Durant el mateix es lliuraran els premis al participants. Així mateix la Federació Catalana d'Associacions Filatèliques lliurarà la placa commemorativa del XXV Aniversari a la Secció de Filatèlia, Numismàtica i del Col·leccionisme de l'Institut d'Estudis Penedesencs".

Les reserves pel dinar cal fer-les al tel. 93 890 41 46 o al correu electrònic josepantonplans@gmail.com



Activitats en conveni amb l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès.


You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars