Serveis de pagament: els consumidors europeus podran fer pagaments electrònics de manera més segura, econòmica i innovadora

de gener 12, 2018


Entra en vigor una nova normativa europea que fa que els pagaments en línia siguin més segurs, més fàcils i més econòmics.
L’objectiu de la revisió de la Directiva sobre els serveis de pagament, que entra en vigor demà el 13 de gener de 2018, és modernitzar els serveis de pagament a Europa perquè se’n puguin beneficiar consumidors i empreses i la UE pugui seguir el ritme d’un mercat que evoluciona molt ràpidament.
«Aquesta Directiva és un pas més cap a la creació d’un mercat únic digital a la UE. A més, impulsarà els pagaments amb el mòbil i el desenvolupament d’empreses innovadores a Internet i, de tot plegat, se’n beneficiaran l’economia i el creixement. Aquesta nova Directiva prohibirà els recàrrecs per pagament amb targeta de crèdit o de dèbit i farà estalviar cada any més de 550 milions d’euros als consumidors europeus. A més a més, els consumidors estaran més ben protegits a l’hora de fer pagaments electrònics», ha declarat avui el vicepresident responsable d’Estabilitat Financera, Serveis Financers i Unió dels Mercats de Capitals, Valdis Dombrovskis.
La nova Directiva entra en vigor el 13 de gener de 2018 mitjançant les disposicions que hauran d’haver introduït els estats membres en els seus ordenaments jurídics nacionals. Caldrà, per tant, que els estats membres:
-        prohibeixin els recàrrecs i qualsevol despesa addicional si els consumidors volen pagar amb una targeta de crèdit o de dèbit a establiments comercials o per Internet,
-        obrin el mercat de pagaments de la UE a les empreses que ofereixen serveis de pagament permetent-los l’accés a la informació sobre els comptes dels consumidors,
-        introdueixin criteris de seguretat molt estrictes pel que fa als pagaments electrònics i a la protecció de les dades financeres dels consumidors
-        i millorin els drets dels consumidors reduint, per exemple, la seva responsabilitat en cas de pagaments no autoritzats o introduint el dret a la devolució sense condicions («sense fer preguntes») dels càrrecs en compte fets en euros.
Rerefons
La nova Directiva sobre els serveis de pagament (Directiva (UE) 2015/2366), proposada per la Comissió Europea el mes de juliol del 2013 i aprovada pels colegisladors (Parlament Europeu i Consell) el 2015, és l’últim d’una sèrie d’actes legislatius aprovats per la UE per establir serveis de pagament moderns, eficients i econòmics i millorar la protecció de consumidors i empreses europees.
La nova Directiva (UE) 2015/2366 deroga l’anterior Directiva 2007/64/CE, però n’incorpora les disposicions i assenta el fonament jurídic de la creació d’un mercat únic de serveis de pagament a tota la UE. La nova Directiva adapta l’antiga normativa i incorpora a l’ordenament jurídic els serveis de pagament emergents i innovadors, inclosos els pagaments per Internet o mitjançant l’ús dels dispositius mòbils tot garantint alhora un entorn més segur per als consumidors.

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars