Women Wage Peace: Marxa de l'Esperança

de desembre 11, 2016



El passat 4 d'octubre es va iniciar Israel un projecte denominat "Marxa de l'Esperança", un projecte encapçalat per dones jueves i dones musulmanes. El 19 d'octubre unes 4000 dones van participar a una oració conjunta per la pau.  Volen pau i convivència.  Aquella mateixa nit unes 15.000 dones van marxa i van demanar al Primer Ministre que es reprenguin les converses per la pau.

La cançó d'aquest següent vídeo és el resultat de la col•laboració entre Yael Deckelbaum (cantant) i un grup de dones del moviment "Women Wage Peace" .  La cançó es titula "Pregaria de les Mares".

Women Women Wage Peace va sorgir arran l'escalada de la violència l'any 2014 entre israelians i palestins i l'operació militar "Tzuk Eitan" (Marge Potector), segons va informar Raya Kalisman una avia de 70 anys que había fundat també "Humanistic Educations" i  ""Ghetto Fighters Museum" a la Galilea Occidental.   Va afegir que les mares s'havien començat a preguntar per què enviar els fills i els nets a la guerra i quin seria el futur d'aquest infants.  Quan li van demanar a Kalisman que volien de Netanyaju va dir " Volem que comenci a pensar d'altra manera" i va afegir "Volem que comenci a pensar no en la guerra, sinó en la negociació" així mateix va afirmar "Continuarem protestant fis que no hi hagi un acord".

Altra de les participants Daniella, una treballadora social, va afirmar que "Tenim la sensació que aquest país està molt encallat en moltes àrees degut a que no hi ha negociacions amb els palestins"
Per la seva part Sima Salh, una avia  que vestia la hijab, va dir que havia viatjat amb altres 15 dones des de Haifa per exigir que s'iniciïn negociacions de pau y va afirmar "vull la pau a tot el món" afegint, "El problema aquí és que els governs d'Israel i l'Autoritat Palestina no escolten la nostra veu".

Enllaç amb The Jerusalem Post per poder llegir la notícia en anglès
http://www.jpost.com/Israel-News/Women-Wage-Peace-rally-in-Jerusalem-for-peace-talks-470450
.




You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars