2 d'Octubre: Dia Internacional de la No Violència.

d’octubre 02, 2017

Mahatma Gandhi.
By Unknown - http://img.aktuality.sk/stories/NAJNOVSIE_FOTKY/mahatma_gandhi_archiv_tasr.jpg, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=30408330
Avui dia 2 d'octubre es l'aniversari del naixement de Mahatma Gandhi i per aquesta raó les Nacions Unides ho dediquen a recordar la manera no violenta en que va defensar les seves idees i els seu projectes. Per aquesta raó avui és el Dia Internacional de la No Violència.

La no violència és la base de la cultura de la pau i com va dir Gandhi, la no violència "és més poderosa que l'arma de destrucció més poderosa concebuda per l'enginy de l'home".

La no violència és a la vegada el rebuig a la passivitat i el rebuig a la submissió, no ignora el conflicte, sinó una resposta al problema, sense fer-ne ús d'actes o activitats agressives o brutals.

La teoria de la no violència té com eix central la idea que el poder dels govern depèn del consentiment de la població, i a través de la no violència  es poden aconseguir canvis socials, polítics o econòmics.

Gandhi deia que "la violència és la por als ideals dels altres".  També deia "El que s'aconsegueix amb la violència només es pot mantenir amb violència" i que "La no violència és el cim de la valentia". En la seva visió de la necessitat de tenir una actitud no violenta sorgida del més profund de la nostra persona també ens deia" No deixis que es posi el sol sense que hagin mort els teus rancors"

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars