7a Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic - Sant Jaume dels Domenys

d’octubre 24, 2017




Què és la 7a Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic.
Es tracta d'una mostra de produccions audiovisuals que tenen com a motiu mostrar treballs d'investigació relacionats amb el patrimoni etnològic. Per aquesta raó tant es poden projectar pel•lícules de ficció com documentals, tots centrats en aquests temes.
També poden ser filmacions antigues - generalment amateurs - com obres realitzades en els darrers anys.

Quan va tenir lloc la primera edició?
L'any 2011 Barcelona va acollir la primera edició,  i Esterri d'Àneu la segona, però a partir de l'any 2013 la mostra va tenir un caràcter multiseu i van ser diverses les poblacions que van realitzar projeccions.

Enguany Sant Jaume dels Domenys serà per primera vegada una de les seus d'aquesta Mostra.

Per què aquest any i per què Sant Jaume dels Domenys?
La Mostra es realitza amb la col•laboració d'una sèrie d'entitats que dins el territori treballa per fer realitat la mostra. En el Penedès aquesta entitat és l'Institut d'Estudis Penedesenc.
Dels documentals disponibles hi havia un dedicat al blat, al seu conreu i la seva transformació en pa. Va ser aleshores que -  tenint present que la Cooperativa de Sant Jaume dels Domenys celebraria el seu centenari l'any 2017 i que un dels primers serveis que va oferir a tot el municipi va ser el de forn de pa - l'IEP va contactar amb Cellers Domenys, actual nom de la Cooperativa i li van plantejar la idea, que va tenir una molt bona acollida.

La cita serà el proper dissabte a les 19.00 hores a la Sala d'Actes de  Cellers Domenys, (carrer Prat de la Riba, 18) 
Es convenient fer reserva prèvia, tot i que la projecció sigui gratuïta, ja que hi ha un nombre limitat d'aforament.

Reserves:
Telf. 977 67 71 35 (Sr. Jordi Sanz)
o al correu electrònic:
jsanz@cellersdomenys.com



Dins aquesta mostra també es projectarà divendres 27 a les 19.30 hores al Monestir de Santa Maria, carrer Mossèn Antoni Paradís, 47 de Santa Oliva un documental titulat Barraques de pedra seca (a Mont-Roig), que contarà amb la presència de Martí Rom, director del documental i de l'antropòleg Abraham Guillem  amb els quals el públic podrà establir un col·loqui en acabar la projecció.  


You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars