La poc edificant història no oficial de la Monarquia dels Borbons

d’octubre 08, 2017

Esguard de Dona - Jaume Borràs en un moment de la seva conferència titulada L'altra cara dels Borbons, des d'Alfons XX fins ara
Jaume Borràs acompanyat de Genís Ruíz, presentador del Socifòrum en un moment de la xerrada.
Foto Josep Castesll


Durant un hora i tres quarts Jaume Borràs va anar explicant assumptes de llit i  de grans negocis econòmics  i les perilloses amistats que tenien com a protagonistes Alfonso XII, Alfonso XIII, Don Juan de Borbon i Juan Carlos I.

Per començar Jaume Borràs va recomanar uns quants llibres on es poden trobar recollits els fets que va explicar. Alguns d'ells disponibles gratuïtament en PDF, com ara "Un rey golpe a golpe" , "Los Borbones en pelota" , o d'altres que es poden trobar en format llibre com ara "El Rey" de José Luis de Vilallonga, en la versió publicada a França o "La soledad de la Reina" de Pilar Eyre.

Jaume Borràs és un especialista en les histories no oficials de la dinastia dels Borbons a Espanya i per aquesta raó ofereix diferents conferències on apareixen agrupades per èpoques ja que existeix tant material que d'altra forma caldria més aviat el temps d'un seminari que d'una conferència per poder explicar-ho.

Tot i saber tantes dades sucoses dels Borbons, en Jaume Borràs  va confessar al públic assistent que s'estima més  parlar d'en Carrasclet, un personatge històric de nom Pere Joan Barceló, qui va néixer a Capçanes el 1682 que de ser carboner va acabar per ser coronel de l'exèrcit austriacista; i que havia participat a  la guerra de successió a Espanya i després en d'altres guerres a Europa contra Felip V.

Les històries dels darrers borbons que va explicar en Jaume Borràs no eren gens edificants, ni tampoc mereixedores d'ésser considerades un model de comportament moral, ètic, social i fins i tot polític. Al voltant de les històries personals d'aquests es dibuixava també la història de la política d'Espanya des del segle XIX fins els primers anys del segle XXI.

La xerrada formava part de les activitats del Socifòrum de la Societat Cultural i Recreativa de Sant Jaume dels Domenys.



You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars