Conferència "L'art a les etiquetes del vi" - Banyeres del Penedès

d’octubre 23, 2017

Diverndres 27 d'Octubre de 2017
a les 7.00 de la tarda
Centre Cívic Ernest Lluch  (carrer Zaragoza, 3)
Banyeres del Penedès
Les etiquetes de vi, fetes en paper com avui les coneixem, no van néixer per ser suport per les obres d'art. O pot ser si?.

De fet el gran desenvolupament que van tenir, molt especialment després de la II Guerra Mundial, és indestriable d'un vinicultor que s'estimava tant fer vi - un vi que per si mateix  és una obra d'art - com lligar obra original dels artistes de l'època a les seves etiquetes. Va ser la mateixa persona que va entendre que l'etiqueta era garantia del producte, garantia de qualitat, element de marketing, element de creació d'imatge de producte i de marca. El seu llegat encara és viu i a la vegada ha servit per crear tendència en altres productors, des d'aleshores.

Però les etiqeutes, com inscripcions on s'explicaven dades sobre el producte, el seu origen i fins i tot qui era el seu enòleg, té molts més anys, de fet tenim dades des de fa 5.000 anys.

El passat remot de les etiquetes, l'origen de les etiquetes lligades a l'art, els projectes actuals més destacats i les històries humanes que s'amaguen en cada petita història són el tema d'aquesta conferència. I guardem també un petit racó per parlar d'algunes xapes de cava lligades també amb l'art.

Dolors Garcia



Em plau poder oferir aquesta conferència de manera totalment altruista amb el desig de poderr difondre i divulgar aspectes relacionats amb l'art.


You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars