Centenari de Cellers Domenys: Conferència de Pere Aragonès i Projecció Documental 7a Mostra de Cinema Internacional Etnogràfic

d’octubre 23, 2017



Actes del Centenari de Cellers Domenys:

El 29 de setembre de 1917 vint veïns de Sant Jaume dels Domenys van reunir-se per fundar el que aleshores va rebre el nom de "Sindicato Agrícola y Caja Rural de San Jaime dels Domenys". La convocatòria l'havia realitzat Jaume Roig i Palau, qui feia la proposta de crear  aquesta associació agrícola, donats el beneficis que es podien obtenir arran la llei de 28 de gener de 1906.  La proposta va ser ben acollida i la cooperativa va  néixer.

Malgrat que en principi era una associació per a pagesos, el cert és que va oferir de bon principi serveis que beneficiaven a tot el poble.

Sens dubte el servei que més pes a tingut dins el municipi, no només pels pagesos sinó per a tota la seva població, és el de la Secció de Crèdit. Per aquesta raó l'acte central del proper dissabte 28 d'octubre de 2017 és la conferència "El crèdit de les cooperatives agràries, 100 anys enrere" a càrrec de Pere Aragonès i Garcia, Secretari d'Economia del Departament de Vicepresidència i d'Economia i Hisenda de la Generalitat de Catalunya.

L'altre servei que va donar-se des de bon principi i va ser molt ben rebut per tot el poble va ser el de forn de pa. D'aquí que dins la programació d'aquest proper dissabte es dediqui un apartat a la projecció del documental "Segar, garbejar, batre, moldre i fer pa"  dirigit per Sant iPonce i Jacint Torres, centrat en com era treballar el blat i fer pa en aquells temps.  A dia d'avui i dins el serveis que ofereix la seva agrobotiga es manté el venda de pa,  sent un dels seus proveïdors el forn de llenya que hi ha al municipi, en concret a Lletger.   Aquesta projecció forma part de la 7º Mostra de Cinema Internacional  Etnogràfic 2017 de la Generalitat de Catalunya i està organitzat pel Departament de Cultura i l'Institut d'Estudis Penedesencs. En acabar la projecció hi haurà un col•loqui  conduït per Àngels Travé i Ràfols, vicepresidenta de l'IEP i responsable dels programes de l'Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial al Penedès.

L'acte s'iniciarà a les 17.45 hores i la projecció del documental està prevista per a les 19.00 hores.
Dissabte 28 d'octubre de 2017
Sala d'Actes
Cellers Domenys
Carrer Prat de la Riba, 18


Donat que s'espera força afluència de públic es prega confirmació d'assistència:
Tel. 977 67 71 35 (Sr. Jordi Sanz)
o al correu electrònic:
jsanz@cellersdomenys.com

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars