La UE atorga un préstec de 20 milions d’euros a una empresa de Barcelona per desenvolupar nous productes que permetin identificar ràpidament els agents patògens causants de la meningitis i d’altres malalties infeccioses

de juny 01, 2017



Un préstec de la UE de 20 milions de euros donarà suport a una empresa emergent (start-up) de Barcelona perquè pugui desenvolupar i comercialitzar un dispositiu capaç d’identificar en una hora diversos agents infecciosos com ara els causants d’infeccions gastrointestinals, respiratòries o de la meningitis.
Aquest préstec s’ha signat d’acord amb el capítol sobre recerca en matèria de malalties infeccioses del mecanisme InnovFin de finançament de la innovació del Banc Europeu d’Inversions, que té com a objectiu facilitar finançament a les empreses innovadores que es dediquin a desenvolupar solucions per lluitar contra les malalties infeccioses.
«Aquest préstec és un bon exemple de com la Comissió Europea recorre a mecanismes innovadors de finançament per donar suport a la lluita contra les principals amenaces que planen damunt la societat com ara la resistència als antibiòtics. Gràcies a aquest projecte es podran prendre decisions clíniques, tractar els pacients més ràpidament i agilitzar el desenvolupament d’una plataforma innovadora de diagnosi de malalties infeccioses», ha declarat avui el comissari europeu de Recerca, Ciència i Innovació, Carlos Moedas.
Rerefons
Sobre STAT-Dx
Fundada el 2010 i finançada per importants inversors internacionals del sector de la salut, STAT-Dx (anteriorment coneguda com a STAT-Diagnostica) es dedica al desenvolupament, fabricació i comercialització de dispositius de diagnosi en serveis on és fonamental disposar de diagnosis ràpides i precises com ara el de les malalties infeccioses o els serveis d’urgències. El seu sistema de diagnosi in vitro anomenat DiagCORE® és una plataforma versàtil i fàcil d’utilitzar, que aplega en un únic dispositiu tècniques moleculars i d’immunoanàlisi.
InnovFin – Finançament europeu de la innovació
El programa InnovFin – Finançament europeu de la innovació és una nova generació de productes financers i serveis d’assessorament que posa 24 000 milions d’euros a disposició de les empreses que es dediquin a dur a terme projectes de recerca i innovació d’alt risc. Els préstecs, les garanties i les inversions en capital són facilitats pel grup del Banc Europeu d’Inversions (BEI i Fons europeu d’inversions estratègiques, FEI) amb la garantia financera d’Horitzó 2020, el programa europeu de finançament de la recerca i la innovació. Aquesta és una bona mostra de les possibilitats que ofereix la combinació de fons europeus i instruments de finançament com el FEI en el marc del Pla Juncker o Pla d'Inversions per a Europa i el programa de recerca de la UE, Horitzó 2020.

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars