Més de 200 assistents al Concert Solidari de la Fundació ESI a la Giralda de l'Arboç

de juny 04, 2017

Josep Maldonado, Manuel Camino i Maite Fandos qui li va
lliurar un record per la seva col·laboració en l'acte.
Foto: Dolors Garcia

La convocatòria de la Fundació Esport Solidari Internacional per contribuir a la recaptació de fons per a posar sostre a una escola al Txad va tenir una gran resposta i el públic va omplir de gom a gom la carpa fixa, d'inspiració àrab, de la Giralda de l'Arboç  per assistir-hi al concert que oferia l'Escola Municipal de Música Pau Casals (EMMPA).

L'acte va començar amb una petita presentació en vídeo  de la tasca de la Fundació ESI i en concret sobre el projecte a qual es destinarien els fons recaptats. Així vam poder saber com va ser Marina Rosell qui va posar en contacte la Fundació ESI amb la Missió al Txad on Gloria Sedes (Missionera de les Filles de la Caritat) dedica la seva vida per atendre una població colpida pel SIDA i on la presència de grups armats ha estat una realitat durant dècades i on des del 2015 Boko Haram (grup jihadista d'origen nigerià) manté un conflicte a la regió del Llac Txad a l'oest del país.
Josep Maldonado, president de la Fundació ESI, va explicar que el primer que va fer va ser viatjar al Txad per conèixer la situació i a partir d'aquell moment, van incloure aquell projecte dins la llista de plans d'ajut a l'Àfrica de la fundació.

La fase actual per la qual es destinaran els fons és posar sostre a l'escola,  de tal manera que els infants pugin anar a classe també els períodes de temps on les pluges fan ara impossible la seva assistència.
En diversos moments es van lliurar records a les persones
que s'havien significat per la seva col·laboració en
els projectes de la Fundació ESI
Foto: Dolors Garcia

Entre el nombrós públic que va assistir hi havien representants de la societat civil que destaquen per la seva implicació en activitats i accions de benestar social, com ara el president del Club de Tennis Taula Ganxets Joan Carles Virgili, o el president de la Asociación Española contra la Muerte Súbita José Durán. També van ser presents, l'alcalde de  l'Arboç, Joan Sans;  l'alcalde de Sant Jaume dels Domenys, Magí Pallarès; l'alcaldessa de la Bisbal, Agnès Ferré;  l'alcalde de Valls, Albert Batet i el regidor de Recursos Humans de l'Ajuntament de Calafell, Joan Maria Triadó. També va ser present a títol personal,  Maite Fandos,  regidora de l'Ajuntament de Barcelona i membre de la Diputació de Barcelona.

El concert, dividit en dues parts, va ser a càrrec de l'Escola Municipal de Música Pau Casals del Vendrell;  cal dir que Josep Maldonado va destacar la satisfacció de poder tenir en aquell acte un ampli ventall de joves estudiants d'aquesta escola que du el nom del gran mestre i reconegut defensor de la Pau.
Conjunt de Guitarres de l'EMMPAC
Foto: Dolors Garcia

La primera part del concert va ser a càrrec del "Conjunt de Guitarres de l'EMMPAC" va interpretar tres peces. La primera "Paisaje cubano con lluvia", de Leo Brouwer, compositor, guitarrista i director d'orquestra  d'origen cubà nascut  l'any 1939. Es tracta d'una peça de gran dificultat i bellesa que recrea la pluja i la tempesta on el mestre inclou un espai per l'improvitsació,  i que, tal com va explicar el director del conjunt de guitarres, Juan Becerra, lligava sense haver-ho pretès, amb el projecte de posar sostre a una escola al Txad. A continuació van interpretar l'Aragonesa i l'Habanera de la coneguda òpera Carmen de George Bizet. La darrera peça va ser el Tango de Dieter Kreidler, guitarrista nascut el 1943 a Ebeleben, Turingia (Alemanya).
Orquestra de l'EMMPAC
Foto: Dolors Garcia

La segona part del concert va córrer a càrrec de la Orquestra de l'EMMPAC, dirigida per Raúl Lacilla, qui ens va convidar a fer un recorregut començant per una peça de Marc Migó, compositor nascut a Barcelona l'any 1993, titulada "Simfonia de Butxaca"; en la interpretació van intervenir la secció de corda i vent (fusta i metall) de l'orquestra.  A continuació van interpretar el Nocturn de "Vistes al mar" d'Eduard Toldrà, obra escrita l'any 1920 de gran bellesa poètica, inspirada en el poema "La Ginesta" de Joan Maragall, interpretada pel conjunt de corda. Per finalitzar van oferir la "Simfonia n. 5 en Sib M de Franz Shubert -obra escrita el 1816 e interpretada pel conjunt de corda i vent-   complint el que havia anunciat el director de l'orquestra quan ens havia convidat als assistents a un viatge en el temps des de el segle XX fins a principis del segle XIX.

Durant diversos moments de l'acte Josep Maldonado va anar agraint a diverses persones la seva ajuda al projecte i la seva assistència a l'acte; molt especialment a Manuel Camino, propietari de La Giralda de l'Arboç, que com sempre va oferir l'espai per col•laborar amb un projecte solidari com aquest concert.

Prèviament al concert es va poder realitzar una visita guiada a La Giralda de l'Arboç de la mà de Josep Maria Janè.

En acabar es va servir una copa de cava amb l'etiqueta " Zuviria", que remetia el gran ex-jugador del Futbol  Club  Barcelona  Rafael Torito Zuviria.




You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars