La UE destina dos milions d'euros a ajudar dues pimes catalanes a dur els seus projectes innovadors al mercat

de juny 08, 2017





·         La Comissió Europea inverteix 100 milions d'euros en 69 pimes innovadores a través del programa "SME Instrument"
Un total de 69 pimes de 21 països han estat seleccionades per rebre finançament europeu en la darrera convocatòria de la fase 2 de l'instrument per a pimes "SME instrument" del programa de recerca de la UE Horitzó 2020. Entre totes les empreses seleccionades n'hi ha dues de Barcelona: Verbio Technologies, que està desenvolupant un sistema de comunicació entre els humans i les màquines; i Signaturit Solutions que han creat un sistema segur de signatures electròniques. Ambdues empreses havien obtingut finançament de la fase 1 de l'SME instrument.
En el total de la convocatòria s'han distribuït 99,6 milions d'euros en 64 projectes (hi ha empreses que treballen conjuntament en el mateix projecte) i entre les dues empreses catalanes han obtingut una suma de 2.135.131 euros. En aquesta fase, les empreses poden rebre un màxim de 2,5 milions d'euros o 5 quan es tracta de projectes relacionats en l'àmbit de la salut per finançar les seves activitats innovadores.
En aquesta convocatòria Espanya és el país  amb més pimes seleccionades, un total de 15, per a rebre finançament. La segueixen Itàlia amb 10 i Suècia i Dinamarca amb 5 cadascun. La majoria de projectes seleccionats, 12, pertanyen al camp de les Tecnologies de la Comunicació i la Informació; al Transport, 10; i a la salut, 9.
La Comissió Europea va rebre 1.222 propostes el 6 d'abril del 2017 en la segona convocatòria de la fase 2 de l'any 2017. Des del llançament del programa, al gener del 2014, un total de 710 pimes han estat seleccionades per rebre finançament de la fase dos. A Catalunya se n'han beneficiat 38.
Informació de fons
Amb un pressupost de 77.000 milions d'euros per set anys, Horitzó2020 és el principal programa d'innovació i recerca de la UE i preveu un finançament rècord per a petites i mitjanes empreses. Els capítols de 'lideratge en tecnologies industrials' i de 'canvi social' d'aquest programa compten amb prop de 9.000 milions d'euros per donar suport directe a les pimes a través de subvencions, incloses les de l'SME instrument. 
A través de l'SME Instrument, la Unió Europea vol finançar les petites empreses que siguin més innovadores i tinguin un alt potencial de creixement. L'instrument té un pressupost de prop de 3.000 milions per set anys i ofereix subvencions a través d'un procediment fàcil i simple per a estudis de viabilitat (fase 1) i demostracions de projectes (fase 2). Hi ha una tercera fase per a projectes avançats, que permet a les empreses beneficiar-se d'assessorament i d'altres serveis de suport.
El procés de sol·licitud i selecció és simple, però només els millors projectes poden comptar amb finançament. Els temes a finançar estan establerts al programa de treball d'Hortizó 2020 sobre innovació de les pimes. Hi poden participar totes les petites i mitjanes empreses amb seu a la UE o en països associats
Fase 1: concepció i viabilitat
Les empreses seleccionades en la fase 1 reben un total de 50.000 euros de  la UE per dur a terme estudis de viabilitat.
Fase 2: demostració
Les empreses seleccionades en aquesta fase reben entre 0,5 i 2,5 milions d'euros per desenvolupar els seus projectes d'innovació i fer el pas al mercat: demostracions, assajos, projectes pilot...
Fase 3: comercialització
Les empreses reben suport per comercialitzar els seus productes, formació, assessorament i accés al finançament. En aquesta fase les empreses no reben subvenció de la UE.
La propera convocatòria de la fase 2 serà el 12 d'octubre

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars