Demà dimarts dia 7 de juny comença la vuitena edició del Barcelona Creative Common Films Festival, amb l'estrena de "La Cifra Negra".

de juny 06, 2017

Esguard de Dona - Barcelona Creative Commons Festival


El Festival tindrà lloc del 7 al 11 de juny al Museu d'Art Contemporani (Macba), al Zumzeig Cinema i Àgora Juan Andrés, a Barcelona.

Dijous, dia 8 de juny,  al ZumZeig Cinema, es projectarà ‘Il construttore di biciclette’ i ‘Nothing to hide’, que comptarà amb un posterior col·loqui amb Marc Meillassoux, director del film. Basant-se en les experiències d’un denunciant de la NSA, d’una víctima de l’alemana Stasi i d’un jove artista berlinès que accepta formar part d’un nou experiment de vigilància, l’obra examina les implicacions de viure en una societat vigilada digitalment.

Així mateix, el proper dissabte dia 10 de juny, es presentarà a nivell mundial la CCWorld Xarxa de Comuns Audiovisuals a l'Auditori del Macba, amb la presència de responsables de festivals de cine Creative Commons com ara Alejandro Ángel Torres (Festival de Cine Creative Commons & New Media de Bogotá); Virgina Díez (Valladolid Creative Commons Film Festival); Barbora Pivonkova (Creative Commons Films Festival en Praga); Enric Mercadé (Festival de Cinema en Creative Commons de Barberà de la Conca) i Andreu Meixide i Fernando Paniagua (BccN)

La plataforma CCWorld funcionarà com a xarxa de comuns audiovisuals. A banda de ser un nou canal de distribució d’obres audiovisuals i de projectes que plantegen models de relació ciutadana i d’explotació audiovisual alternatius, pretén ser el germen de nous festivals que es desenvolupen des de comunitats locals apoderades. Es tracta, a més, d’un dispositiu online que garanteix l’accés legal a les principals obres realitzades sota llicència Creative Commons o altres llicències lliures.

Prèviament a la presentació del CCWorld tindrà lloc el debat "Les xarxes són els pares. Contruïnt
Xarxes i infraestructures procomú"; un recorregut per l'actualitat del moviment de la cultura lliure, els seus límits i desafiaments.

D'altre costat del dijous a l'Aula Col•lectiu Ronda, Efrain Foglia, reflexionarà sobre l'experiència guifi-net en la construcció de la xarxa comunitària més gran del món.

Totes les activitats són d'accés lliure, fins completar l'aforament.  Algunes activitats requereixen inscripció prèvia a través del web del festival. 


You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars