Jornada de Portes Obertes a La Ciutadella Ibèrica de Calafell i Excursions al Fondo Roig i a Les Masies de Sant Miquel a visitar jaciments ibèrics.

d’octubre 05, 2012
Aquest cap de setmana es celebrarà una nova jornada de portes obertes que permet apropar-se al món iber i al llegat arqueològics que ha perviscut d’aquesta cultura, així com participar en un seguit de propostes i activitats.

Aquest cop  Calafell suma el seu esforç amb els municipis veïns de Cunit i Banyeres per comprendre la Ciutadella vinculada als jaciments veïns del Fondo del Roig (Cunit) i de les Masies de Sant Miquel (Banyeres). Un territori, una forma de vida, la del món iber.Dissabte i diumenge, 6 i 7 d’octubre
Jornada de portes obertes al patrimoni històric

La Ciutadella ibèrica obre les portes a tots els visitants!
Horari: De 10h a 14h i dissabte a la tarda de 16h a 18h


  • Demostració d’activitats artesanal: Dos arqueòlegs finlandesos fan una estada al nostre jaciment. Durant el Cap de Setmana Ibèric podrem gaudir de les demostracions de les activitats artesanals que ens presenten.  A les 12’00h  a la  Ciutadella Ibèrica de Calafell
6 d'octubre
Excursió caminant de la Ciutadella Ibèrica al Fondo del Roig

Proposem una caminada pel territori amb inci i fi a dos dels jaciments de la nostra comarca: La Ciutadella Ibèrica de Calafell i el Fondo del Roig de Cunit. Sortirem caminant des de la Ciutadella Ibèrica acompanyats per un guia del grup d’estudis cunitencs Delmacio de Conito.

Informació pràctica:

10’00h - Punt de trobada a la Ciutadella Ibèrica i petita introducció al jaciment

10’30h - Sortida caminant cap al Fondo del Roig

12’30h - Visita guiada al Fondo del Roig

13’30h - Dinar

14’15h - Retorn caminant cap a la Ciutadella

16’00h - Arribada a la Ciutadella i temps per visitar el recinte per lliure.

18’00h - Tancament de la Ciutadella ibèrica Programa d’activitats Cal portar calçat còmode, aigua i l’esmorzar i el dinar. El nivell de la ruta és senzill però són 6,5 km7 d'octubre
Excursió amb BTT de la Ciutadella Ibèrica a St Miquel de Banyeres

Proposem una sortida amb BTT pel territori amb inci i fi a dos dels jaciments de la nostra comarca: la Ciutadella Ibèrica i les Masies de Sant Miquel. Durant la ruta tindrem la oportunitat d’aturar-nos al Vendrell on visitarem les restes arqueològiques del guerrer de “Can Canyís” exposades al Museu Deu.

La ruta continuarà fins a arribar a les Masies de Sant Miquel.

Informació pràctica:

10’00h - Punt de trobada a la Ciutadella Ibèrica i petita introducció al jaciment

10’30h - Sortida amb bicicleta cap al Vendrell

11’00h - Parada per esmorzar a la Plaça Nova

11’15h - Visita de les peces del Guerrer de Can Canyís al Museu Deu del Vendrell

12’00h - Continuar el camí amb bici fi ns a Banyeres

13’00h - Arribada a St Miquel de Banyeres i visita a l’ermita on es comentarà una petita exposició sobre els ibers cedida per Ibercalafell.

13’45h - Dinar

14’30h - Retorn cap a Calafell

16’00h - Arribada aproximada a la Ciutadella Ibèrica Cal portar esmorzar, dinar i aigua.

Es recomana utilitzar casc. La ruta és per BTT amb un recorregut total de 30 o 35 km amb poc desnivell (nivell mitjà) Activitat adreçada a adults o joves a partir de 16 anys (en cas de ser menor cal que vingui un adult acompanyant).

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars