Premi Nobel de Física per a un investigador becat pel Consell Europeu de Recerca

d’octubre 10, 2012



Dr. Serge Haroche
Foto: Wikinade


El Premi Nobel de Física 2012 ha estat concedit als professors Serge Haroche (França) titular d'una de les prestigioses beques  ‘Advanced Grant’ del Consell Europeu de Recerca, concedida el 2009 i David J. Wineland (Estats Unists) “pels seus mètodes experimentals  innovadors que permeten la mesura i la manipulació dels sistemes quàntics individuals”.

A més de l’'Advanced Grant’ de l’ERC, el professor Haroche ha coordinat i participat en diversos projectes de col•laboració finançats pels Programes Marc de Recerca de la Unió Europea. La Comissió Europea ha proposat un augment important del pressupost de l’ERC, fins a situar-lo en 13.000 milions d’euros, al nou programa Horitzó 2020 (corresponent al període 2014-2020). El pressupost actual de l’ERC és de 7.500 milions per als anys 2007-2013, finançats sota el 7è Programa Marc de Recerca.
Dr. David J. Wineland
Foto: NIST

La comissària de Recerca i Innovació, Máire Geoghegan-Quinn, ha declarat: "Felicito de tot cor els professors Serge Haroche i David J. Wineland pel seu merescut Premi Nobel. Estic particularment orgullosa del fet que el professor Harache sigui titular d’una Advanced Grant, concedida el 2009 pel Consell Europeu de Recerca. L’ERC dóna suport als millors investigadors per desenvolupar projectes de recerca pioners arreu d’Europa, i ha tingut un impacte real des de la seva creació, el 2007. Per això la Comissió ha proposat d’augmentar el pressupost de l’ERC de cara al proper programa de recerca i innovació: Horitzó 2020”.

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars