Concert de violí de Maria Roca amb motiu de la presentació del Cava Reserva de la Música Rosé 2013

d’abril 24, 2016

Maria Roca en un moment de la seva actuació.
Foto: Vicenç López

La música que ha sonat ha estat barroca però l'acte tenia un intens regust renaixentista. 


Maria Roca és una intèrpret de gran sensibilitat i mestratge que ha interpretat Passacaglia in Sol menor de Biber i  una Pavana de Bach amb gran exquisidesa.

Maria Roca està especialitzada en violí barroc i ha format part de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya i de la Joven Orquesta Nacional de España, així com de la European Youth Orchestra; col•labora habitualment amb l'Orquestra del Gran Teatre del Liceu, entre d'altres.  Col•labora també amb l'Orquestra de Collegium Vocale Gent que dirigeix Philippe Herreweghe, un dels grups amb més solera i fama mundial en la interpretació de música barroca; amb  Vespres d'Arnadí i amb l'Orquestra Barroca Catalana.  Ha actuat al Konzerthaus de Viena i al de Berlin, així com al Royal Albert Hall de Londres, a la Tonhalle de Zürich, el Concedtgebouw d'Amsterdam, el Lincoln Center de Nova York, el Txaikovsky Hall de Moscou, el Gran Teatre del Liceu i el Palau de la Música Catalana.  Va formar part també de l'obra de teatre "Duet per a una sola veu" de Tom Kempinski  que es va representar l'any 2010 al Teatre Romea a Barcelona, on sobre l'escenari interpretava amb el seu violí, la música que acompanyava l'obra. (L'obra estava basada en la història de Jacqueline  du Pré, virtuosa del violoncel que va patir esclerosi múltiple)

L'espai acollidor i idoni per la música, malgrat no ser una sala de concerts,  ha permès que l'audició fos de gran qualitat.

Quant al cava Reserva de la Música Rosé 2013 que s'ha presentat oficialment, és  fresc, delicat, lleuger i suau en boca,  amb un retrogust també suau i a la vegada persistent que permet degustar-lo llargament;  és un cava d'un color rosat salmó pàl•lid i elegant, molt fragant  i de bombolla molt petita i continuada.   És un cava artesà amb processos d'aclarit manual en pupitres i degorjat semi-manual, indicant en la contraetiqueta la data del degorjat.  La varietat és 100 % garnatxa negra.
Elisabeth Bataller, Maria Roca i Gerard Jané
Foto: Vicenç López

El treball fotogràfic desenvolupat arran el Cava Rosat i la Diada de Sant Jordi ha estat a càrrec de Elisabet Bataller qui a més de la fotografia artística i conceptual és violinista amb un llarg recorregut internacional que ha actuat amb l'European Union Barroque Orchestra o Le Concert des Nacions amb Jordi Savall o amb Harmonie Universelle.

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars