Llorenç del Penedès: Sant Jordi 2016 a l'Espai d'Art "Les Quintanes"

d’abril 12, 2016

Una molt suggerent proposta ens fa aquest any l'Espai d'Art "Les Quintanes" per celebrar la Diada de Sant Jordi en oferir dues exposicions pictòriques amb obres de Joan Descalç i M. Teresa Baltasar i la presentació del llibre "Vindrà la nit" amb poemes de Roser Guasch i il•lustracions de Joan Descalç.  Una proposició que cap amant de la poesia i de la pintura pot deixar passar.

Onze anys de punts de llibres
Com ja és tradicional M. Teresa Baltasar exposa  punts de llibre, aquestes petites obres d'art, sempre pintures originals,  que han esdevingut un senyal d'identitat que no pot faltar per celebrar la Diada de Sant Jordi.
Les temàtiques escollides per M. Teresa Baltasar per aquest any són unes brillants roses vermelles, així com paisatges de vinyes de l'entorn natural del Penedès. A més a més  exposa unes capses, també de petit format, d'aquelles que et conviden a guardar preuats tresors menuts,  decorades amb  motius de roses, de variats colors,  sobre fons blanc lluminós.
Punt de Llibre


Capsetes



















Presentació del Llibre "Vindrà la nit".
Uns quadres i uns poemes que s'abracen i es converteixen en un llibre.

Aquesta podria ser la descripció abreujada del llibre "Vindrà la nit" que es presentarà a l'Espai d'Art "Les Quintanes" el proper dissabte dia 16 d'abril a les 7 de la tarda, amb la presència dels autors.
Les  poesies havien sigut publicades l'any 2003 dins de l'obra "Plena de tu". Arran la seva lectura,  Joan Descals va decidir que volia realitzar una sèrie de quadres basats en elles,  i així li va comunicar a la Roser Guasch. Era l'estiu de l'any 2014.

L'any següent  aquells poemes i els quadres que havien inspirat es van convertir en un llibre que va veure la llum gràcies a Arola Editors amb el nom de "Vindrà la nit".





Un llibre que ha esdevingut una exposició.
Aquesta serà la primera exposició d'aquests quadres de Joan Descals, ja que al Vendrell havien estat mostrats durant la presentació del llibre, però no pas exposats.  Serà per tant  la primera ocasió en què es podrà gaudir plenament d'aquestes pintures, amb l'afegit que sigui en l'Espai d'Art "Les Quintanes", que és en si mateix una altra obra d'art.

Joan Descals no només es va inspirar en les paraules dels versos de Roser Guasch, sinó que els va  incorporar a les seves pintures, per això podem dir, sense mentir, que el llibre ha esdevingut una exposició.

Joan Descals i Roser Guasch, 

Inauguració oficial i degustació de Cava Jané Ventura: Dissabte dia 16 a les 7 de la tarda
Dates i horaris de l'exposició:
Jornades de portes obertes: Diumenges 17 i 24 d'abril de 12:00 h a 14:00 h.
Diada de Sant Jordi: Dissabte 23 d'abril - Horari matí:  de 12:00  h a 14:00 h. Horari tarda 18:00 a 20:00 h.

Dolors Garcia Martínez

www.esguarddedona.cat

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars