La poètica de l'Art: NadalArt 2015 a l'Espai d'Art "Les Quintanes"

de desembre 06, 2015

Vinyes. M. Teresa Baltasar
Foto: Dolors Garcia 

En les exposicions col•lectives sol ser difícil trobar un fil conductor que ens pugui portar d'unes creacions a unes altres, però aquesta mostra, des de l'instant d'entrar per la porta produeix la sensació que hi ha un contingut poètic en cada una de les propostes artístiques dels autors. 

L'obra de la M. Teresa Baltasar mostra fins i tot el lligam emocional personal en els collages on es poden trobar bocins de papers amb anotacions lligades a la Cooperativa Agrícola o a temes del conreu de la terra i que serveixen de base a una part dels seus quadres dedicats a les vinyes. És el lligam entre el passat i el present de l'Espai d'art "Les Quintanes", que ha mantingut tota la seva història com a bodega i que ha completat amb ser una de les galeries d'art més originals i acollidores que mai he vist. 


Fotografia d'Enric Curtó
Foto: Dolors Garcia

Hi ha poesia, solitud serena i infinitud a les fotografies d'Enric Curtó. Quatre paisatges en blanc i negre fets amb tècnica còpia fotogràfica sobre gelatina de plata emulsionada en paper "Resin-coated". Uns paisatges que són el resultat  de la qualitat del fotògraf per captar l'instant i del tractament químic que posteriorment els ha donat al laboratori. 










Menina d'August Rosell
Foto; Dolors Garcia
Com una petita auca són les Menines d'August Rossell perquè són com tres finestres on apareixen els rostres d'unes noies que semblen cridar-nos des d'un temps llunyans i on els ulls vius i uns llavis que,  en no mostrar un somriure obert,  ens parlem amb un  deix de tristor o de infantil melangia.












Obres d'Alonso Márquez
Foto: Dolors Garcia

De les obres d'Alonso Márquez  podríem dir que resulten d'una aclaparadora immensitat perquè semblen envoltar l'ésser humà  sense protegir-lo ja que la figura humana, diminuta i en equilibri,  fa tombarelles en mig d'un espai nu. 

També l'ésser humà és el protagonista que batega a les obres de Marta Ballvé, qui ens proposa  unes composicions amb relleus i collages on domina el color blanc que sembla cobrir tota altre expressió d'uns espais on la persona, d'una forma o una altra,  la sentim present. Des d'una altra visió Colomer Pagès ens convida a somriure, amb el seus  traçats lineals d'aparent senzilla factura  que conformen uns rostres, que per alguna raó resulten afables, atractius i vitals. 

Pel que fa a Felix Plantalech, la seva obra de mostra, com sempre,  una visió poètica i a la vegada, també com sempre,  pretén crear un diàleg amb qui veu la seva obra per a provocar una resposta i despertar sentiments i emocions. 

En el cas dels quadres de M. Dolors Serveto podríem perfectament parlar de  rodolins que ens porten a uns petits jardins de colors suaus i onírics.  En contrast Carme Bassa fa servir colors més vius i contrastats en uns espais igualment onírics i poètics. 

Per la seva part Koldo Sebastián continua experimentant en les Caligonometries, és a dir en la recerca de la perfecció dels angles i de la mesura. 

Finalment Ricard Velamazan  ens proposa dues obres on la fusta, els diversos tipus de fusta, són a la vegada motiu i base de la creació artística. 


Moment de l'acte inaugural
Foto: Dolors Garcia
L'acte inaugural:
A l'acte inaugural les paraules de M. Teresa Baltasar han transmès el seu agraïment a les persones que habitualment col•laboren en la realització de les exposicions de l'Espai d'Art "Les Quintanes": Alba Vicente (dissenys de la documentació i de l'imatge corporativa); Hermini Mampel (disseny de l'espai i decoració de les exposicions); Dolors Garcia (pels textos de presentació de les tres darreres exhibicions); Caves Jané Ventura per la seva col•laboració aportant el cava amb el que es brinda cada inauguració i Selma Alta Gastronomia qui aporta les petites obres d'art gastronòmic que se serveixen a cada mostra.

Així mateix ha volgut tenir un  record per aquells que avui ja no la podien acompanyar en la celebració d'aquests primers deu anys de vida de la galeria i que havien sigut sempre presents en cada una de les exposicions mentre la vida els va permetre.

Les obres exhibides estan a la venda a uns preus molt interessants donat que són creacions originals d'artistes de reconeguda qualitat. 

L'exposició romandrà oberta els propers diumenges dia 13 i 20 de desembre de 12 hores a 14 hores. També és pot visitar a hores concetades, cal trucar al Tel. 670 21 26 25 

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars