Llorenç del Penedès. Jornada d'Art Transversal dedicada a la Literatura i la Llengua com a Fonts d'Inspiració de les Altres Arts

de novembre 14, 2016

El proper diumenge l'Espai d'Art "Les Quintanes" de Llorenç del Penedès acull una Jornada dedicada a l'Art Transversal , centrada en la Literatura i la Llengua com a Fonts d'Inspiració de les Altres Arts.

Em cap l'honor de ser la persona que farà les introduccions a cada una de les parts de la jornada i per aquesta raó he escollit com a guia per unir tots els actes un relat construït al voltant d'una peça que en si mateixa és art transversal i que a generat un gran nombre de noves obres. Es tracta del poema de John Keats: Isabella i la Torreta d'Alfàbrega.

Amb tot jo soc la menys important de tot el grup de persones que intervenen. Només cal tenir present els seus noms com podeu comprovar per vosaltres mateixos

La jornada començarà amb una taula rodona on participen Joan Descalç (artista polièdric), Carlota Baldrís (Compositora) i Camil•la Pérez Salvà (Ceramista). La seva intervenció té com a eix el poema de Nati Soler "Les dents del Gat".

La segona taula rodona la composen Roser Guasch (escriptora), Josep Santesmases (escriptor) i M. Teresa Baltasar (pintora). La seva experiència en la interacció de poetes i pintors  i en el seu resultat en forma de llibres o exposicions lligades a llibres de poemes.

La tercera part està centrada en l'impuls creador de les experiències colpidores. En ella es presentarà la nova producció de  la pintora Anna Maria Almirall-Germain.

La quarta part es un record a un gran artista transversal: Josep Cañas. Serà en Joan Jané qui ens acompanyarà per aquest passeig per l'obra escrita, escultòrica i pictòrica de Josep Cañas.

La cinquena i última part, destaca la transversalitat en l'art com a element d'integració i d'interrelació entre artistes de diferents llengües i cultures a través del temps i la distància. Per desenvolupar-la comptem amb un documental de Joaquim Sicart fet especialment per aquest acte, on Pau Catà, Director i Coordinador del Centre de Recerca i Creació Casamarlès (CeRCCa) ens exposa des de la seva experiència  com els centres destinats a estades d'artistes són un espai per establir col•laboracions d'art transversal , així mateix ens exposarà dos actuacions d'art transversals d'artistes residents que van prendre com a base la llengua i la literatura catalanes.

Una de les característiques de la Jornada és voler que el públic assistent mantigui un diàleg obert amb els participants de cada una de les activitats previstes.

L'acte està organitzat per la Secció d'Arts de l'institut d'Estudis Penedesencs, i serà presentat per Pilar Tarrada, la seva coordinadora tècnica i cap d'aquesta secció i per l'Espai d'Art "Les Quintanes" i compta amb la col•laboració de Vins i Caves Jané Ventura.
A l'enllaç trobareu els currículums de tots els participants i el programa complet de la Jornada.

Diumente 20 de novembre de 2016
De 12 a 14 hores
Espai d'Art "Les Quintanes"
Llorenç del Penedès

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars