Resum Festa Major Sant Jaume dels Domenys 2016.

de juliol 27, 2016


El primer que cal destacar és la gran participació de públic en tots els actes programats en una festa que va patir d'un aiguat i calamarsada notable que no va impedir que es celebressin els actes previstos, en especial el Bingo Diabòlic, gràcies a la previsió d'haver instal•lat una carpa a la Pista de les Escoles.

També cal destacar la gran vitalitat que dona a la Festa Major la realització d'activitats organitzades per associacions del municipi com ara el Centreex, la Societat d Caçadors, el Ball de Diables, o la SCR de Sant Jaume, així com la participació d'entitats i d'empreses del municipi que col·laboren activament en al mateixa.


El pregó de les festes va anar a càrrec de la Joventut Esportiva de Sant Jaume dels Domenys (aquesta entitat a participat per primer cop a la seva història la Competició de la Copa Catalunya Amateur aquest any).

El Centreex va organitzar dues activitats: La Gimcana Nocturna i la Caminada Nocturna al Castellot.


La Societat de Caçadors, com ja és habitual, la competició de tir al plat al Camp de Tir de la Serra de Llobets.

La Societat Cultural i Recreativa de SJD va organitzar el V Campionat de dòmino i tennis de taula, així com les actuacions del Ball de Bastons de Sant Jaume dels Domenys, del Ball de Diables infantils, el Drac, el Gegants i Manotes de Sant Jaume com a part de la seva pròpia festa dins la Festa Major.

El Ball de Diables ha tingut una participació molt activa destacant, com sempre, la Cercavila de Foc on van participar també els Diables de Bellvei, oferint a més un espectable pirotècnic i una gran traca final. També van participar a la Cercavila Popular, juntament amb el Ball de Diables Infantil de les Borges del Camp, els Gegants i Manotes Mir Geribert i Panxut de la Petxina de Sant Jaume, el Ball de Bastons de Sant Jaume i el de Banyeres.

Foto: Josep Batet

Així mateix i com activitat pensada en els més menuts  el Ball de Diables van convidar a "Portar el xumet al Drac" on els infants petits  anaven a la plaça de l'Església i deixaven penjat el seu xumet al Drac de Sant Jaume. També van ser els Diables Infantils els encarregats de despertar el poble amb les matinades el dia de Sant Jaume (25 de juliol) acompanyats per els Bastoners de Sant Jaume.


També pensant en els infants la Festa Major ha comptat amb l'espectacle "Tornavic" i un berenar infantil. Tampoc podia faltar la Cercavila del Pa Beneït, una tradició de les que fa goig mantenir perquè és un estímul a la convivència i el respecte entre les persones que participen i col·laboren per fer-la realitat i que va fer el seu recorregut acompanyada pels Grallers de Sant Jaume


En qüestió d'esports destacar que ja s'ha arribat a la 44a Edició del Gran Premi Ciclista Baix Penedès, que organitza la Unió Ciclista Igualadina. A l'acte van ser present Gabriel Saura Nagore, qui va ser ciclista professional entre 1948-1958, fill del Prat de Llobregat, va ser també seleccionador i director de diversos equips. Gabriel Saura va donar  la sortida a la carrera . També van ser present  Josep Maldonado, ex-senador molt vinculat al món de l'esport i  creador de la Fundació Esport Solidari Internacional;    Joan Plana,  Director Territorial de l'Esport a Tarragona;  Eva Serramià, presidenta del Consell Comarcal del Baix Penedès i David Gran  Vicepresident a Tarragona de la Federació Catalana de Cisclisme.

Com passejar en bicicleta cada cop té més adeptes, es va organitzar la IV Bicicletada popular, pensada per passar un matí distés i aprofitar per esmorzar pel camí.

D'altre costat, enguany s'ha arribat a la III Campionat de Pocketsbikes.

I encara que ballar no sigui ben bé un esport, no deixa de ser cert que exigeix estar en forma, sobretot si es tracta de la Zumba, i en aquest cas va ser el Gimnàs G'S Wellnes qui va organitzar el II Màster Class de Zumba.

No va faltar la Missa Solemne i també el Concert Vermut ofert pels Grallers del Baix Penedès.
Foto: Josep Batet


Pel que fa a la música, una gran varietat d'oferta per a tots els gustos i edats:
Les actuacions han estat d'allò més atractiu: Reevan Trupin and the Funky Blues Revue, Fired on fridey, Strombers, Dj 4 magnifics, la Banda del Coche Rojo i DJ John's Lemons.

Ja en altre estil de músic, el grup d'havaneres Balandra de Reus, que van oferir un repertori molt variat que va agradar molt al públic assistent. A la mitja part del concert es va poder gaudir del rom cremant que havia preparar l'Albert Carreres  de mentre el públic escoltava les cançons i que es va repartir gratuïtament entre tots els assistents.

L'Orquestra Cimarron, en ball de tarda, concert i ball de nit, van tenir un gran èxit. Peces molt variades, en el concert, des d'àries d'òpera a records de conegudíssimes cançons de pel•lícules i també peces de gran sentiment que van rebre grans ovacions del públic.

I per tanca la festa el grup Shákata qui va oferir un recital a gust el públic, atenent les seves peticions, així que dels balls de saló de la primera part de l'actuació vam acabar per poder sentir peces plenes de "marxa" de Bon Jovi o de Queen, sense oblidar fer-nos cantar a tots plegats el "Boig per tu" o aconseguir que els més marxosos i incombustibles ballarins i ballarines acabessin per ballar plegats una sardana.

Aquest any ha hagut una novetat amb el "Correbars" en el qual han participat els bars "El Cigaló", "Els Quatre", "La Societat" i "El Most". El recorregut es va fer acompanyats per la Xaranga "Bandsonats" de Reus,  i malgrat la tempesta no es va suspendre i  els participants van gaudir de valent amb la proposta.

També s'ha muntat un Concurs Photocall amb el hashtag #empetxinat!  (enllaç als twitters que es van pujar amb aquesta etiqueta durant la festa)


El darrer dia les activitats es van concentrar al voltant de la piscina, amb ofertes com practicar aqua gym o fer esports aquàtics, però també participar a la Xeringada Final de Festa Major on s'anava amb samarreta blanca per sortir ple de colors.  També es va poder viure l'experiència de veure la ràdio en directe perquè la Xarxa de Ràdios Locals junt amb Domenys Radio van oferir el programa "La xarxa d'estiu" que es va transmetre per més de 30 emissores i que va comptar amb una gran varietat de temes, entre ells cal fer esment dels minuts dedicats a parlar del patrimoni artístic i arquitectònic del municipi, sent Josep Antoni Calvet i Butí, Historiador i membre de l'IEP qui va fer la glossa.

Finalment esmentar el sopar popular de festa major, amb més de 250 comensals, que van degustar un menú consistent en Musclada amb Ceba Confitada, Pollastre amb gambes, gelat, vins i caves de Cellers Domenys, cafè i gotes.

D'aquí pocs dies la urbanització el Papagi  elebrarà la seva festa major, en concret el dies 30 i 31 de juliol, a continuació el relleu el prendrà el Papiolet, els dies 5 al 10 d'agots i després la Torregassa del 19 al 21 d'agost, ja a l'octubre serà Lletger qui ens convidarà a passar bones estones amb la seva festa major.

I és que el Terme Municipal de Sant Jaume dels Domenys és un lloc on la festa crida a tothom a gaudir de la bona companyia i els bons espectacles.



You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars