La UE destina més de tres milions d'euros a tres projectes innovadors de pimes catalanes

de juliol 28, 2016Barcelona/Brussel·les, 28 de juliol de 2016
·         La Comissió Europea inverteix un total de 90 milions d'euros en 65 empreses innovadores
·         Catalunya concentra més del 5% de les pimes que han obtingut ajuts d'aquest programa

La Comissió Europea invertirà un total de 90 milions d'euros del programa de recerca Horitzó 2020 en 65 pimes innovadores de 18 països diferents. Es tracta dels resultats d'una nova convocatòria de la fase 2 de  l'SME instrument on cada projecte pot rebre fins a 2,5 milions d'euros (5 si es tracta de projectes de l'àmbit d ela salut) per finançar demostracions, assajos, l'elaboració d'un pla de negoci, el pas a la fase pilot o la comercialització dels seus productes. 

Les empreses seleccionades també rebran 12 dies d'assessorament empresarial. Tres pimes catalanes: Aqua.abib ubicada a Castelldefels, Bicocosme, de Barcelona, i Bigas Alsina de Girona han estat seleccionades. 

Espanya lidera el rànquing d'aquesta convocatòria: 19 pimes de l'Estat rebran un total de 20,6 milions d'euros. Itàlia amb 7 pimes seleccionades i alemanya amb 6 ocupen la segona i tercera posició. La majoria de projectes que rebran finançament europeu, 12, pertanyen al camp de les TIC. N'hi ha 9 del sector de transports i 7 de sistemes d'estalvi energètic. 

La resta d'empreses espanyoles que es beneficiaran d'aquestes ajudes són: 
Biocurve - Saragossa 
Eficiencia Energética Aplicada, S.L. - Saragossa
Hydraredox Iberia, S.L. - Saragossa
Curvados Quintin, S.L. - Arrankudiaga (Bizkaia) 
Wind Inertia Technologies, S.L. - Mairena del Aljarafe (Sevilla)
Zoitechlab, S.L. - Collado Villalba (Madrid)
Gnanomat, S.L. - Pozuelo de Alarcón. (Madrid)
Insulcloud - Madrid
Life Length, S.L. - Madrid
Lightbee, S.L. - Las Palmas de Gran Canaria
Prefabricados Lufort, SLU - Chiva (Valencia)
Research & Development Concretes, S.L. - Valencia
Solarbox Solar Solutions, S.L.- Arnedo (La Rioja)
Generaciones Fotovoltaicas de La Mancha, S.L. - Villacañas (Toledo)
Sistemas OEE de Productividad Industrial, SLL - Tajonar (Navarra)
Neoalgae Micro Seaweeds Products - GijónLa Comissió Europea va rebre 1.167 propostes el 15 de juny de 2016, en la tercera convocatòria de la fase 2 d'aquest 2016. Fins ara 529 pimes han rebut finançament de la fase 2 de l'SME instrument. D'aquestes n'hi ha 30 de catalanes, el que representa més del 5% del total.  
La propera convocatòria de fase 2 de l'SME instrument és el 13 d'octubre de 2016.

Instrument per a PIMES
L'SME instrument o instrument per a pimes s'inscriu dins del programa de Recerca i Innovació de la Unió Europea, Horitzó 2020. El seu objectiu és ajudar a les petites i mitjanes empreses a dur a terme els seus projectes innovadors i es divideix en tres fases.
Fase 1: concepció i viabilitat
Les empreses seleccionades en la fase 1 reben un total de 50 000 euros de  la UE per dur a terme estudis de viabilitat.
Fase 2: demostració
Les empreses seleccionades en aquesta fase reben entre 0,5 i 2,5 milions d'euros per desenvolupar els seus projectes: demostracions, assajos, projectes pilot...
Fase 3: comercialització
Les empreses reben suport per comercialitzar els seus productes, formació, assessorament i accés al finançament. En aquesta fase les empreses no reben cap altre finançament de la UE.

Annex
Empreses catalanes que han rebut finançament en aquesta convocatòria de la fase 2 de l'SME instrument:
·Aqua.abib ha rebut 1.324.352 euros de la UE per finançar el projecte SunAqua18, un sistema eficient i sostenible per dessalinitzar l'aigua del mar.
· Bicosome ha rebut 562.554 euros de la UE per finançar el projecte VOPSA 2.0, un sistema innovador i sostenible per obtenir Omega3 i Astaxantina i donar resposta a la demanda creixent del mercat d'aquestes substàncies.
·  Bigas Alsina ha rebut 1.389.826 euros de la UE per finançar el projecte PigHeat per aconseguir que la pell del porc es pugui utilitzar com a combustible alternatiu.You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars