Unió Europea: Tres pimes catalanes reben fons de la UE per a projectes innovadors

de febrer 18, 2016



Brussel·les/Barcelona, 18 de febrer de 2016
   

 Els projectes estan relacionats amb la salut. 

En l’última ronda de selecció de la fase 2 de l’instrument destinat a finançar pimes innovadores del programa Horitzó 2020 han estat triades quaranta‑cinc petites i mitjanes empreses de dinou Estats membres. Cadascun dels trenta projectes seleccionats rebrà entre 0,5 i 2,5 milions d’euros –5 milions en el cas dels projectes relacionats amb la salut– per fer que el seu producte pugui passar de la fase pilot a la de comercialització.
A la fase 2 de la quarta i última data límit del 2015 per a la presentació de projectes, és a dir, el 25 de novembre del 2015, la Comissió Europea va rebre 1 090 propostes de projectes. Les pimes britàniques han estat les que més èxit han tingut, amb set empreses beneficiàries, que rebran un total de 10 milions d’euros, seguides de prop per sis d’italianes, que en rebran 4,3 milions.
D’ençà que l’1 de gener del 2014 es va posar en marxa l’instrument del programa Horitzó 2020 destinat a finançar pimes innovadores, ja han rebut una subvenció de la fase 2 d’aquest instrument 356 pimes.
Amb aquest finançament les empreses seleccionades podran invertir en activitats innovadores com ara demostracions, assajos, miniaturització o pas a la fase pilot o a la de comercialització dels seus productes; també podran elaborar un pla de negocis amb cara i ulls i rebre dotze dies d’assessorament empresarial. La majoria dels projectes triats han estat proposats per una sola pime, però també n’hi ha que són el resultat de la col·laboració de diverses empreses.
A principis del mes de febrer es van publicar les darreres empreses que havien rebut finançament de la fase 1 d'aquest mateix programa entre les quals n'hi havia cinc de catalanes.  
Empreses catalanes seleccionades
·         BARCELONA — IBERITAL DE RECAMBIOS S.A. — ECOBREW2
Nova màquina de cafè professional més saludable i ecològica.
Foment d’una producció alimentària innovadora, ecològica i eficient des del punt de vista dels recursos.
·         TERRASSA — ITESTIT SL — CLOUD DIAGNOSIS
Eines de baix cost de diagnosi i predicció de la formació de núvols per al bon funcionament de les turbines eòliques.
Foment del potencial de recerca de les pimes en matèria de sistemes energètics eficients i hipocarbònics.
·         BARCELONA — PICVISA MACHINE VISION SYSTEMS, S.L — SEEGLASS
Recuperació revolucionària del vidre: seleccionador òptic d’alt rendiment del vidre reciclat.
Foment del potencial de recerca de les petites empreses en matèria d’ecoinnovació i proveïment sostenible de matèries primeres

Resta de l'Estat Espanyol

Pel que fa a projectes de la resta de l'Estat, en aquesta fase només ha quedat com a seleccionada: 
  • Donostia - San Sebastian  - LIKUID NANOTEK, S.L., Nanomembrana tecnològica per a la reutilitzacio de l'aigua. 


  
Informació de fons
L'SME instrument o instrument per a pimes s'inscriu dins del programa de Recerca i Innovació de la Unió Europea, Horitzó 2020. El seu objectiu és ajudar a les petites i mitjanes empreses a dur a terme els seus projectes innovadors i es divideix en tres fases.
Fase 1: concepció i viabilitat
Les empreses seleccionades en la fase 1 reben un total de 50 000 euros de  la UE per dur a terme estudis de viabilitat.
Fase 2: demostració
Les empreses seleccionades en aquesta fase reben entre 0,5 i 2,5 milions d'euros per desenvolupar els seus projectes: demostracions, assajos, projectes pilot...
Fase 3: comercialització
Les empreses reben suport per comercialitzar els seus productes, formació, assessorament i accés al finançament. En aquesta fase les empreses no reben cap altre finançament de la UE.

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars