Art: Llorenç - Inauguració de l'Exposició sobre el Titànic

d’agost 09, 2012

Una exposició amb tot luxe de detall sobre
el Titànic. Foto Dolores García
Tot i que caldrà una visita més detinguda per poder copsar la gran feina feta per en Joaquim Sicart i per tots els que amb ell han col·laborat per fer realitat l'exposició i la festa d'inauguració que avui hem pogut gaudir, us deixem un tast de la mateixa amb la interpretació de la Coral Harmonia de la canço  “My Heart Will Go On” (El Meu Cor Seguirà Bategant)  amb el suport de Gerard Morató al piano, de Sandra Borrell a la flauta travessera i de Gemma Ventura al violí.






Vestits d'època
Foto: Dolores García
L'acte s'ha completat amb balls de l'epoca duts a terme per Gabriel Carbó, Emma Cejuela, Noemí Collado, Carles Figueras, Gemma Fontanals, Greta Lartigue, Juan José Lartigue, Juan Segundo Lartigue, Sergi Merchán, Dídac Ràfols, Ester Romero, Lidia Sans, Olga Sardà, Elisabet Soler, Angélica Trejo i Albert Vila. 

Així mateix Maria Guixens, amb Gemma Ventura al violí i Gerard Morató al piano, ha interpretat  la peça “Nearer My God to Thee” (Més a prop de tu, Déu), que es considera que va ser la que l'orquestra del Titànic feia sonar de mentre aquest s'enfonsava.   

Joaquin Sicart autor de l'exposició i el projecte
sobre el Titànic  i Salvador Sonet alcalde de Lloreç presentant l'acte.
Foto: Dolores García
















Entre els assistents el net d'Emili Pallàs. Emili Pallàs va ser  un dels quatre catalans que anaven en aquell viatge tràgic, els altres eren Julià Padró i les germanes Florentina i Assumpció Duran.
Els familiars d'Emili Pallàs, amb en Joaquim Sicart,
en Salvador Sonet i en Jaume Ràfols, regidor de
cultura.
Foto: Dolores García


L'exposició recull el període de 1910 - 1914, i fa un paralel·lisme envers a com era la vida a Llorenç del Penedès en aquell temps. 



El vídeo que us deixem recull el moment de la segona interpretació  de la Coral Harmonia de la popular canço de la pel·lícula Titànic. Podreu gaudir dels ballarins vestits d'epoca que es veuen al fons  i podreu copsar el gran nombre de públic assistent. 

Us prometem més vídeos i una amplia informació els propers dies. 

You Might Also Like

1 comments

  1. El meu agraiment a Joaquim Sicart per haver-me aportat dades que permeten corretgir un error sobre els noms dels catalans que viatjaven al Titànic, malgrat que sigui un error comú, m'agrada poder fer la correcció i poder contribuir a que les dades que oferim a Esguard de Dona siguin el més correcte possibles.

    ResponElimina

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars