Ranquing de Competitivitat Territorial ADEPG 2016

de juny 22, 2016


Pugen el Baix Penedès que passa a la 16a posició i el Garraf  que és situa a la 9a, mentre l'Alt Penedès es manté a la 14a posició. El primer lloc l'ocupa el Barcelonès, seguit del Vallès Occidental i del Baix Llobregat. El quant lloc l'ocupa el Tarragonès.                                                                                                          
En aquesta la seva 12a edició es veu com s'ha consolidat l'evolució del Baix Penedès per tercer any consecutiu de tal manera que ha passat a ocupar la 16a posició guanyant 3 posicions respecte al 2014.

D'entre els factors estudiats, la comarca millora en esperit emprenedor i dinamisme empresarial creant ocupació a un ritme de 4,9 % interanual. També guanya posicions en qualificació de mà d'obra i de recursos educatius. Destaca molt dins la valoració a l'àmbit de la Recerca, Desenvolupament i Innovació el fet que la IDIADA sigui present al territori, perquè li dona un gran impuls. També s'ha incrementat la disponibilitat de sòl urbanitzable i en l'evolució de l'oferta de noves promocions per a activitats terciàries.

Tanmateix resulta negativa l'evolució en aspectes com els serveis de transport i les inversions en infraestructures, també s'evidencia que la comarca pateix una baixa cobertura de la fibra òptica.

També es posa en evidència que cal millorar en serveis TIC perquè en comparació a d'altres comarques resten competitivitat al Baix Penedès.

Finalment hi ha un estacament demogràfic que es reflecteix en un menor volum de mercat i d'activitat.  Així mateix, dins aquest apartat, cal destacar que l'activitat constructora és la de menor activitat dins el conjunt de les comarques catalanes ocupant el 39è lloc.


Com aquest estudi inclou factors de sostenibilitat referits a la sostenibilitat social aquest indiquen que quant a llocs de treball sobre el total de població d'entre 15-64 anys, apareix en la mateixa posició pràcticament estancat  des de l'any 2009 (posició 41).  Pel que fa a la Taxa d'Atur absoluta li fa retrocedir fins el lloc 42 i quant al percentatge de persones assalariades amb contracte fix, també marca una baixada i es situa al lloc 32.

Enllaç a l'estudi complet. http://www.adepg.cat/cat/indicadors_pdf/index16.pdf

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars