Angela Lansbury – la popular actriu de S’ha Escrit un Crim – retorna al teatre amb gran èxit. Amb 87 anys, manté la il·lusió i la força per actuar a “ The Best Man” (El Millor Home) de Gore Vidal.

d’abril 14, 2012


Foto Alan Light



El passat 2 d’abril es va re-estrenar aquesta obra que tracta del període previ a l’elecció del president dels Estats Units.

 El llibre el va escriure l’any 1960 Gore Vidal,  i tracta d’escollir el candidat perfecte; així que un ex-Secretari d’estat (interpretat per John Larroquette), intel·ligent i erudit, amb forts principis liberals i molt reconegut i un jove senador sense escrúpols, ambiciós, que no dubtaria  en fer el que fos si algú s’interposa en el seu camí (interpretat per Eric McCormank); junt a un ex-president (interpretat per James Earl Jones) a qui li agraden els lluitadors durs, que té la darrera paraula per escollir el candidat del partit inicien el combat. El jove senador s’apodera d’uns documents que diuen que el seu rival a patit un trastorn mental i ho volt utilitzar.  Un tema pel qual no ha passat el temps.; i que va ser dut també al cinema l’any 1964 amb Henry Fonda al paper que ara interpreta John Larroquette, amb Cliff Robertson en el de Eric McCormank i amb Ann Sothern (Carta a Tres Esposas) en el paper que ara fa l’Angela Lansbury.


Vídeo de la presentació de l'obra

John Larroquette
Foto Mick Step

Els actors d’aquesta obra són de gran relleu i força coneguts també al nostre país. James Earl Jones  ha guanyat dues vegades el premi Tony de Teatre, va ser el pare de Eddi Murphy a “El Principe de Zamunda”, o el cap de Harrison Ford a “Juego de Patriotas i les seqüeles d’aquesta”; i va ser el reverent Kumalo en “Llanto por la Tierra Amada, amb Richard Harrys; John Larroquette també va obtenir el Premis Tony l’any passat per Com Tenir Èxit En Els Negocis, Sense Donar Cop (un com millor actor  en un musical) a més de guanyador d’un Emmy; era l’enamorar boig de “Cita a Ciegas” i es va fer molt popular a la televisió amb la sèrie “Juzgado de Guardia” ; Candice Bergen  fa de l’esposa de John Larroquette i es també una actriu premiada amb el Premi Emmy i un Golden Globe, Candice Bergen era la directora embogida del concurs de bellesa en “Mis Agente Especial”, també va ser molt popular pel show de Murphy Brown a la televisió; va participa també a Gandhi, o més recentment a “Sexo en Nueva York”  o en “Guerra de Novias”; també posseeix un premi Tony Eric McCormanck qui fa de jove senador ambiciós (al nostre país l’hem vist actuar a la sèrie de televisió “Willl i Grace”.

Eric McCormack
Foto: Tim Roca

Angela Lansbury, qui es britànica, ja que va néixer a el 16 d’octubre de 1925 a Londres, tot i que fa molt que viu a Estats Units, té una molt llarga carrera en cinema i teatre.  Va inicar la seva carrera al cinema l’any 1944 sent una de les seves primeres pel·lícules  “Luz de Gas” (Gaslight)  Charles Boyer i Ingrid Bermang.  I va pujar als escenaris teatrals l’any 1957 amb “Hotel Paradiso”; amb “Mame”, va obtenir molt èxit i va estar en cartellera 4 anys (entre 1966 i 1970).
Ha guanyat 4 Globus d’Or pel seu personatge de Jessica Fletcher a la televisió. 2 Globus d’Or per les seves interpretacions com actriu de repartiment per “El Mensajero del Miedo” (1963) i per “El Retrato de Dorian Grey” (1946)
I junt a Julie Harris és l’únic actriu amb cinc Tony com a Millor Actriu per les obres “Mame”(1966), “Dear Wold” (1969); “Gypsy” (1975); “Sweeney Todd” (1979); “Blithe Spirit” (2009).
James Earl Jones
Foto: Raul 654

També mereix un gran reconeixement James Earl Jones, nascut l’any 1931 qui ha desenvolupat 182 papers diferents entre cinema i televisió. Va guanyar també un premi Globus d’Or per “La Gran Esperanza Blanca” (1971) com actor promesa, i també l’Screen Actors Guild Awards (Premi del Sindicat d’Actors) i d’un Emmy per “La Pasión de Gabriel” (1991) com a millor actor de repartiment.

El repartiment actual de l’obra en cartell és:
James Earl Jones: Ex- president Arthur Hockstader
Angela Lansbury: Sra. Su-Ellen Gamadge
John Larroquette: William Russell
Candice Bergen:  Alice Russell
Eric McCormack: Senador Joseph Cantwell
Kerry Butler:  Mabel Cantwell
Jefferson Mays:  Sheldon Marcus
Michael McKean: Dick Jensen

El guió de l’obra és de Gore Vidal, la direcció és de Michael Wilson, la direcció escènica és de Derek McLane, el disseny de vestuari és d’Ann Roth; el disseny d’il·luminació és de Kenneth Posner i el disseny de so i música original és de John Gromada.
 

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars