Visita guiada a l'exposició "Pedra Morta, Pedra Viva, Menorca" obres de "Irpis".

de juliol 19, 2018





Esguard de Dona - Exposició Guiada "Pedra Morta, Pedra Viva, Menorca" ´- Fòrum Berger Balaguer 20 de juliol de 2018 a les 19.00 hores Vilafranca del Penedès
Foto: Dolors Garcia

Visita guiada a l’exposició
Pedra Morta,  Pedra Viva - Menorca
Obres de Josep Lluís Juneda Salas - “Irpis”

Amb la presència de l’’autor.
Divendres, 20 de juliol de 2018
A les 19 hores
Aula de Cultura. Fòrum Berger Balaguer.
Rambla Nostra Senyora, 6
 Vilafranca del Penedès
Activitat oberta al públic i de lliure accés.
És prega confirmar assistència, per limitació de l’aforament:
correu electrònic: iep@iepenedesencs. org
Tel. 669 88 29 59

La visita guiada està organitzada per la Fundació Pinae amb la col·laboració de l’Institut d’Estudis Penedesencs.

L’exposició
25 escultures especialment creades per aquesta exposició i 10 dibuixos .
Temàtica central: el món del vi.

Pedra Morta, Pedra Viva – Menorca
El nom de l’exposició fa esment al material amb que estan realitzades, pedres de marès, o pedra viva menorquina.  

Escultures fetes amb el mateix tipus de pedra amb que es va construir la Seu de Mallorca.
El marès és una pedra que va ser molt utilitzada per la construcció d’edificis i de murs de tancats a les Balears. D’aquest material estan realitzades la Seu de Mallorca i el Palau de l’Almudaina.
Però aquestes pedres de marès també abunden pels camps o pels marges abandonats i és entre elles on Irpis cerca les que li criden la atenció .
 D’aquestes pedres mortes, recollides per Irpis dels camps o els marges, escollides perquè en la seva forma albira l’obra que amb ella pot crear,  sorgeixen les seves escultures, carregades amb l’essència de Menorca, perquè les seves escultures són fruit de la seva imaginació i a la vegada estan profundament lligades a la natura, i a l’illa de Menorca.
Altre element destacat de l’obra de Irpis és la voluntat de l’autor perquè cadascuna de les seves obres tingui la qualitat  de transmetre sentiment, emoció, record, vivència a qui la contempla, perquè per Irpis l’art vol dir que el material en el qual treballa transmeti alguna cosa.

Esguard de Dona - Exposició Guiada "Pedra Morta, Pedra Viva, Menorca" ´- Fòrum Berger Balaguer 20 de juliol de 2018 a les 19.00 hores Vilafranca del Penedès
Foto: Dolors Garcia

Una exposició pensada per a Vilafranca
Tota l’obra exposada en la mostra “Pedra Morta, Pedra Viva, Menorca” va ser creada per Irpis per retre un homenatge a  Vilafranca, població amb la qual està vinculat emocionalment perquè la seva difunta esposa havia viscut en ella la seva infantesa i tambñe perquè en ella conserva bones amistats.
I l’element escollit per poder donar forma física a aquesta inspiració va ser crear una sèrie d’obres relacionades amb el món del vi.

L’autor
Josep Lluís Juaneda Salas – Irpis.
Artista de vocació tardana, va començar la seva activitat artística amb 63 anys, arran la mort d’un gran amic: l’escultor Colauet de Sa Nacar (2013) de qui havia après la tècnica per esculpir. És en aquell moment quan la seva imaginació, junt amb el seu innat talent per esculpir cercaran retre a través de la pedra un homenatge al seu amic.
Malgrat que la seva trajectòria com artista és recent, ja ha realitzar diverses exposicions amb molt bona acollida a la Galeria Xec Coll de Ciutadella, al Convent de Sant Diego d’Alaior, a la Galeria Santa Clara. La seva obra és pot troba en diversos a la venda en establiments especialitzats de Fornells.

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars