A Cal Notari o uns capítols matrimonials desfest - Teatre a Sant Jaume dels Domenys (2018)

de juliol 13, 2018

Representació del sainet titulat  A cal notari o uns capítols matrimonials desfets, obra de Ramon Raom i Vidales.

Diumenge 15 de juliol 
a les 18 hores
Societat Cultural i Recreativa de Sant Jaume dels Domenys
Carrer Roig, 5



Esguard de Dona - Representació Teatral de l'obra A Cal Notari o uns capítols matrimonials desfets, de Ramon Ramon i Vidales - Sant Jaume dels Domenys, diumenge 15 de juliol de 2018 a les 18 hores, Societat Cultural i Recreativa





Aquesta obra va ser estrenada al Teatre Romea de Barcelona, el 16 d’octubre de 1988, en gran mesura per la intervenció i suport del dramaturg, poeta, i orador polític, Àngel Guimerà . Va assolir un gran èxit.  

El sainet succeeix a una notaria, d’un poble de la província de Tarragona, on unes famílies han anat a redactar uns capítols matrimonials, amb la intenció de deixar ben lligats els interessos patrimonials d’un i d’altres. 
Cal dir que Ramon Ramon i Vidales, l’autor, era germà de notari i també escriptor Jaume Ramon i Vidales, de qui havia estat escrivent i per tant i coneixia la temàtica de ben a prop. Ramon Ramon i Vidales va nèixer al Vendrell el 20 de gener de 1957 i va morir 23 de desembre de 1916  a la mateixa població.  Els seus sainets tenien com origen unes col•laboracions que havia fet amb el pseudònim Ramonet R., a diverses revistes de Barcelona, però arran l’opinió d’Emili Vilanova, qui li va animar a fer-ho, els va transformar en obres teatrals. 

L’adaptació que veurem ha anat a càrrec de Maria Ramon Caballé i Neus Oliveras Samitier. La direcció és d’Hermini Caballero Abalos i Ció Pallarès Lacruz. L’escenografia és obra de Joan Descals Esquius i la coordinació estar a càrrec de Nativitat Castejón Domènech.

Cal dir que aquesta obra, que compta dins el seu elenc amb Joan Baseda Domènech en el paper de notari, també es representarà els dies 21 i 22 de juliol al Teatre Àngel Guimerà del Vendrell.

L’impuls per recuperar i tornar a representar aquesta obra rau en l’Arxiu Comarcal del Baix Penedès, la Impremta Ramon, la família Ramon i Neus Oliveras Samitier, (qui entre altres obres publicades en té una dedicada a Ramon Ramon i Vidales que està considerada el millor estudi realitzat sobre aquest autor); també han col•laborat  l’Ajuntament del Vendrell, el Consell Comarcal del Baix Penedès, el Museu Deu, la Vil•la Museu Pau Casals, Valentí Carné Nin, Tomàs Querol Ayala i Ramon Ventosa Palau.

Dolors Garcia 





You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars