Programa del 9è Festival "Terra Ibèrica" que es celebrarà a Calafell a partir d'avui. (2018)

de juliol 27, 2018


Ahir al vespres es va presentar en el marc de la Ciutadella Ibèrica la novena edició del Festival de Recreació Història  “Terra Ibèrica” que oferirà activitats que permeten al públic assistent apropar-se al coneixement sobre el món dels ibers o fins i tot participar de tallers centrats en formes de vida del món ibèric.

Josep Pou, arqueòleg i Tècnic de Patrimoni Històric al Departament de Cultura de l’Ajuntament de Calafell, va explicar el motiu central del festival d’enguany: el jocs, els “ludus Cosetani”.

Un relat per explicar la raó de ser d’uns “Ludus Cosetani” : El cabdill de la Ciutadella, envia de viatge al seu fill perquè conegui les altres cultures, ja de tornada, passat quatre anys, pateix un naufragi, rescatat per uns grecs, decideix oferir a Posidó un festival de jocs, en agraïment per haver sobreviscut. Aquest jocs seran organitzat a la seva tornada a la Ciutadella.

La competició tindrà representants de diferents tribus iberes i també d’altres cultures com ara els mateixos grecs.

Per fer realitat la recreació històrica participen els grups  Ibercalafell; Athenea Promakhos, Iberhonderos i Nemesis.

Així mateix s’han pensat activitats per infants, des d’un taller de ceràmica a uns mini jocs cossetans. Cal destacar el conte infantil “¿Qué quiere ser de mayor neitín? , que explica els oficis que tenien els ibers (activitat en castellà).

I per tots els públics s’han preparat tallers de fona, eina ancestral per llençar projectils, entrenaments, tast sensorial de cervesa ibèrica...

A més dels jocs es recrearà  un simposi grec (una trobada on el vi era el protagonista)

Les recreacions es duen a terme amb un estricte respecte pel vestuari i usos coneguts de totes les cultures que apareixen en elles.

Dolors Garcia



Programa:









Així mateix durant els dies del Festival "Terra Ibèrica"  es podrà gaudir de servei de bar   (I-BAR)





You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars