Homenatge a Isidre Aymerich i presentació del seu darrer llibre a Sant Jaume dels Domenys, amb un gran èxit de públic.

de juliol 25, 2018

Esguard de Dona .- Presentació del llibre  El Paper Moneda al Baix Penedès durant la Guerra Civil - Joan Solé i Bordes
Joan Solé i Bordes durant la conferència. A la pantalla una imatge de
l'autor del llibre: Isidre Aymerich i Bernal (DEP)





La presentació ha anat a càrrec del llicenciat en Filosofia i Lletres i en Filologia Catalana, l’historiador Joan Solé i Bordes, membre de l’IEP, qui ha començat amb unes paraules de record a l’autor de l’estudi que fa un recorregut pels vals comercials de les botigues i el paper moneda que van emetre els ajuntaments del Baix Penedès, per fer front a la mancança de moneda fraccionària durant el temps de guerra, i així facilitar a la població el consum dels productes més bàsics.

Joan Solé i Bordes , ha ofert una àmplia i ben documentada informació sobre els vals i paper moneda de Domenys del Penedès, doncs aquest era el nom que tenia aleshores el municipi, contextualitzat en el temps, la societat, la situació econòmica i social del moment.

 
Esguard de Dona - Un moment de la presentació, que va comptar amb un nombrós públic.

L’acte a servit per lloar la gran tasca feta per l’Isidre Aymerich i els historiadors i estudiosos en general, que ens apropen la història i ens permeten conèixer els nostres arrels.

També s’ha destacat la tasca que realitza des de fa més de quaranta anys l’Institut d’Estudis Penedesencs, en la recerca, preservació i difusió de la cultural i del patrimoni material i immaterial del Penedès.

Després de la presentació, els assistents s’han pogut fer a mans amb un exemplar del llibre.

L’acte ha estat organitzat per l’IEP en conveni amb l’Ajuntament de Sant Jaume dels Domenys.

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars