La UE destina 10,3 milions d'euros a pimes innovadores catalanes

de març 10, 2017



·         Últims resultats: la Comissió invertirà un total de gairebé 104 milions d’euros en 71 empreses innovadores d’acord amb l’instrument de finançament de les pimes del programa Horitzó 2020
Brussel·les, 10 de març de 2017
A l’última ronda de la fase 2 de l’instrument de finançament de les pimes del programa Horitzó 2020 han estat seleccionades setanta-una petites i mitjanes empreses de vint-i-dos estats membres. La dotació total és de 103,82 milions d’euros, que es repartirà entre pimes que treballen en seixanta-sis projectes, cadascun dels quals rebrà un màxim de 2,5 milions d’euros (5 milions en el cas dels projectes de salut) per dur a terme activitats innovadores.
Les pimes espanyoles són les que més èxit han tingut, amb dinou empreses seleccionades, seguides de cinc d’alemanyes i irlandeses. La majoria de projectes són del ram de les TIC i del ram del transport (deu projectes cada un), seguits de nou projectes en l’àmbit dels sistemes energèticament eficients i hipocarbònics.
Entre les empreses seleccionades n'hi ha set de catalanes que han presentat projectes tan variats que van des d'una plataforma per detectar la radicalització i els missatges violents a les xarxes socials, una aplicació mòbil perquè els pacients de diabetis puguin compartir les dades necessàries per controlar i monitoritzar la malaltia, un sistema d'il·luminació intel·ligent per a les empres que contribueixi a l'estalvi energètic o un sistema intel·ligent i segur d'aparcament de bicicletes per fomentar la mobilitat sostenible a les ciutats. En total, la UE ha destinat 10,3 milions d'euros en aquesta convocatòria (Més informació sobre les empreses beneficiàries a l'annex)

Fins al 18 de gener de 2017, primera data límit de la fase 2 d’enguany, la Comissió Europea ha rebut 1 534 propostes de projectes. D’ençà que es va endegar el programa l’1 de gener del 2014 se n’han seleccionat 641, de pimes, en el marc de la fase 2.
El finançament corresponent a la fase 2 de l’instrument de finançament de les pimes permet que les empreses inverteixin en activitats d’innovació, com ara demostracions, assajos, elaboració de sistemes pilot, escalabilitat i miniaturització. Els diners també els serviran per elaborar plans d’empresa per als seus productes. A més, les empreses també es beneficiaran de dotze dies d’assessorament empresarial. La majoria de projectes han estat proposats per una sola pime, però també n’hi ha que han estat presentats per diverses empreses associades.
La propera data límit per demanar finançament d’acord amb la fase 2 de l’instrument de finançament de les pimes és el 6 d’abril del 2017.
Annex
Llistat d'empreses catalanes beneficiàries
Nom de l' empresa
Localitat
Nom del projecte
Descripció breu
Barcelona
Green Electricity from plants’ photosynthesis
Un sistema per generar energia verda a través de la fotosíntesis de les plantes
Barcelona
SMART TOOL TO PROTECT PUBLIC TRANSPORT REVENUES, ASSETS, PASSENGERS AND MOBILITY
Un sistema intel·ligent per detectar el frau en el pagament del transport públic i alertar els revisors en temps real.
Barcelona
Novel Social Data Mining Platform to Detect and Defeat Violent Online Radicalization
Una plataforma per detectar missatges violents i combatre la radicalització a les xarxes socials
Barcelona
Hack your Diabetes Experience
Aplicació mòbil per a controlar i monitoritzar la diabetis
Barcelona
Safe parking system for bicycles
Un sistema d'estacionament segur i intel·ligent per a bicicletes que promogui la mobilitat sostenible a les ciutats
Sant Adrià del Besòs
Enabling LED Lighting within the Internet Of Things
Ecosistema intl·ligent de leds que permeti estalviar energia en la il·luminació de les indústries.

Valls
Innovative processing plant for optimal production of Decolourised Hydrolysed Protein (DHP). A secure, cost-effective and eco-friendly blood by-product solution.
Crear un sistema segur i ecologic que reculli la sang dels escorxadors

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars