Conferència / Conferencia / Lecture : Albert Ferrer "Victoria de los Ángeles"

de febrer 08, 2024




Víctoria de los Ángeles: centenari d'una gran dama de la lírica



Go to ENGLISH Text

El passat 1 de novembre Victoria de los Ángeles hagués complert 100 anys, i la fundació que  duu el seu nom va iniciar la celebració d’aquest centenari amb un seguit d’activitats i projectes.

Dins aquesta celebració s’emmarcava la conferència que Albert Ferrer Flamarich va oferir aquest passat divendres 2 de febrer  a la Sala Polivalent de l’Escola Municipal de Müsica Pau Casals (EMMPAC) del Vendrell.

Albert Ferrer és un comunicador efectiu i efectista, que va fer passar una molt bona i divertida estona als assistents (que omplien la sala) a la vegada que els anava omplint d’informació carregada de dades interessants sobre les publicacions que hi ha dedicades a Victoria de los Ángeles, així com a conèixer les qualitats vocals i tècniques de la seva veu, seguint els vídeos amb interpretacions de una cantant que mereixeria encara ser més coneguda i reconeguda. Va aportar també informació sobre la Fundació Victoria de los Ángeles i el seguit de projectes del que podrem gaudir impulsat per aquesta institució, amb el suport de institucions públiques i amb la col·laboració i mecenatge de entitats i institucions privades nacionals e internacionals.  

(informació sobre mecenatge a:

+34 937 422 168  mecenazgo@victoriadelosangeles.org

Una d’aquestes institucions és la Xarxa de Biblioteques de Catalunya qui juntament amb l’associació L’orgue del Vendrell, amb el suport de l’Ajuntament del Vendrell, la Diputació de Tarragona, Radio Televisió del Vendrell, Temporada, l’Institut Català de les Empreses Culturals, l’Església Parroquial de Sant Salvador del Vendrell han contribuït a que al Vendrell haguem gaudit d’aquesta conferència que va anar acompanyada de projeccions audiovisuals que van ampliar el coneixement sobre la vida i el recorregut artístic de Victoria de los Ángeles.  


Albert Ferrer Flamarich


Albert Ferrer Flamarich, es graduat en Historia de l’Art, crítica d’art i conservació del patrimoni artístic  i amb un màster en  La música  com art interdisciplinari, ambos a la Universitat de Barcelona; entre d’altres formacions específiques relacionades amb les seves dues passions: la música i la comunicació, perquè el mateix es defineix com a divulgador musical, i a fe que amb les seves conferències ho deixa ben palès.  Si teniu l’oportunitat d’escoltar alguna ja ho comprovareu. A més es un crític musical. Trobareu les seves  ressenyes i articles en diversos mitjans de comunicació, com ara El Temps de les Arts   o a Foc Nou, on el passat any va publicar, entre altres articles, una ressenya dedicada al llibre que la Nativitat Castejón Domènech (directora de l’Arxiu Comarcal del Baix Penedès, va publicar l’any 2019 sobre Benvingut Socias Mercadé.     

CASTELLANO

Victoria de los Ángeles, centenario de una gran dama de la lírica

El pasado 1 de noviembre Victoria de los Ángeles hubiera cumplido 100 años y la fundación que lleva su nombre inició la celebración de este centenario con una serie de actos y proyectos; la conferencia que Albert Ferrer Flamarich ofreció el pasado 2 de febrero en la Sala Polivalent de la Escola Municipal de Música Pau Casals (EMMPAC) del Vendrell, formaba parte de estos actos.

Albert Ferrer es un comunicador efectivo y efectista, que tiene la cualidad de convertir en divertida la información que transmite, ya sea hablando de las diversas publicaciones dedicadas a Victoria de los Ángeles, o de las cualidades vocales y técnicas de la voz de una cantante que jamás quiso ser una “diva” pero fue una de las grandes voces del siglo XS y que merecería ser aún más conocida y reconocida.

Incluyo en su conferencia los proyectos que la Fundación Victoria de los Ángeles está llevando a cabo con el apoyo de diversas instituciones públicas y con la colaboración y mecenazgo de personas físicas, entidades e instituciones privadas nacionales e internacionales 

(información sobre mecenazgo en el tel. +34 937 422 168  mecenazgo@victoriadelosangeles.org.

Una de estas instituciones es la Xarxa de Biblioteques de Catalunya quien juntamente con la asociación L’orgue del Vendrell, y el apoyo del Ayuntamiento del Vendrell, la Diputación de Tarragona, Radio Televisió del  Vendrell, Temporada, el Institut Català de les Empreses Culturals, y la Iglesia Parroquial de Sant Salvador del Vendrell, han contribuido a que el Vendrell haya podido disfrutar de esta conferencia que estaba acompañada de proyecciones audiovisuales que ayudaron a conocer un poco mejor la vida y el recorrido musical de Victoria de los Ángeles.

Albert Ferrer Flamarich, es graduado en Historia del Arte, crítica de arte y conservación del patrimonio artístico, y máster en “La música como arte interdisciplinario”, ambos por la Universidad de Barcelona; además de otros estudios formativos sobre sus dos pasiones: la música y la comunicación; el mismo se define como divulgador musical, y ciertamente que en sus conferencias lo demuestra. Además, es crítico musical. Publica en diversos medios de comunicación catalanes como El temps de les arts o Foc Nou.


ENGLISH

 Victoria de los Ángeles, centenary of a great lady of lyric music

On 1 November 2023 marked the centenary of the birth of Victoria de los Ángeles. At that time the foundation that bears her name lauched projects and activities to celebrate it.

Among these activities was Albert Ferrer's lecture on 2 February at the Pau Casals Municipal School of Music in El Vendrell.

Albert Ferrer is a very effective communicator and at the same time very gimmicky; that is why he has the quality of transforming his lecture into an entertaining way of offering information.

He explained the different books written about the voice and the life of Victoria de los Ángeles. He also explained the vocal and technical qualities of her voice, a singer who never wanted to be seen as a diva.  She never wanted to lose her humility even knowing that the public considered her one of the best sopranos of the 20th century.  The lecture included some videos about performances of the great singer or interviews with her.

The work of the Victoria de los Ángeles Foundation for the celebration of the centenary is supported by a wide range of public institutions the support of a huge diversity of public institutions and the patronage of individuals and institutions and private entities.  

(information for patronage:   +34 937 422 168  mecenazgo@victoriadelosangeles.org)

On this occasion the act was supported by the Xarxa de Biblioteques de Catalunya (Net of Libraries of Catalonia); the Vendrell's Organ Association, the Vendrell Town Council, Diputació de Tarragona (The Tarragona Provincial Council), RTV El Vendrell, Temporada, L’Institut Català d’Empreses Culturals (Catalan Institute of Cultural Enterprises), ang the  Parrish Church of El Vendrell .

Albert Ferrer Flamarich has a degree in Art History, with a mention in art criticism, and conservation of artistic heritage, and a master in "The interdisciplinary art of the Music" both from the University of Barcelona (UB), as well as more specific knowledge learnings about music and communication. He defines himself as a music populariser. Certainly, the lecture shows this high capacity in him.  He is a music critic and writes in different Catalan publications such as El temps de les arts or Foc Nou.


You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars