Concert inaugural: El Vendrell viu Pau Casals / Mes Pau Casals – octubre 2022 (Català / Castellano / English)

de setembre 22, 2022

 

María Dolores García Martínez
22 09 2022


Aquesta nit ha tingut lloc el concert inaugural del “Mes Pau Casals”, que enguany s’ha pogut celebrar sense restriccions per la Covid, a càrrec del Trio Aqua, amb la audició del Trio no 2 en Mi b M, op100 de Franz Schubert i dels tangos “Libertango”, “Oblivion” i “La muerte del ángel” de Ástor Piazzolla, i amb el punt final del Cant del ocells en adaptació per als tres instruments.

El Trio Aqua està compost per Carlota Franch (violí), Hèctor Báscones (cello) i Laia De La Torre (piano).  El grup va néixer l’any 2018 al Conservatori Superior de Música de Barcelona i ha participat en cicles de música de cambra Liceu Express i al Festival Virtuoso & Belcanto a Lucca (Itàlia) entre d’altres.

Joan Miró, president de l'Associació Musical Pau Casals del Vendrell ha obert l'acte i donat la benvinguda als assistents, convidant-los a assistir a l'amplia programació d'activitats previstes, que ben mirat no deixen de ser un veritable pròleg a les celebracions dels dos cinquantenaris que el 2023 es celebraran: el de la fundació de l'Associació i el del traspàs del Mestre.

Dia Internacional de la Pau

Ates que el 21 de setembre és el dia internacional de la pau i la intensa preocupació que el mestre Casals va tenir sempre per difondre la cultura de la pau, l’acte ha tingut com a pròleg la intervenció de Mireia Juanola, en representació d’Òmnium Cultural, fent una glosa  centrada en destacar els valors del Mestre i posar de relleu el turment que suposa l’absència de la pau, ja sigui per la guerra o pels abusos, i com cal cercar-la a partir de la música, de mirades tendres i de gestos, per crear una pau que cal mostrar-la i la vegada cal que exigim, per garantir un avui i un demà digne per a tothom.

Els actes del Mes Pau Casals estan organitzats per l’Associació Musical Pau Casals en conveni amb l’Ajuntament del Vendrell, amb el suport i col·laboració de Fundació Pau Casals, Radio Televisió El Vendrell, Casa Nadiua Pau Casals, Associació Joan Manén, Òmnium Cultural, l’Escola Municipal de Música Pau Casals i la Biblioteca Pública Terra Baixa.(Castellano)

Esta noche se ha celebrado el concierto inaugural del “Mes Pau Casals” – que se ha podido desarrollar sin restricciones por la Covid – a cargo del Trio Aqua, siendo el programa el Trio núm. 2 en Mi b M, op 100 de Franz Schubert i los tangos “Libertango”, “Oblivion” y “La muerte del ángel” de Astor Piazzolla. Como cierre del concierto han interpretado “El cant dels ocells” en adaptación para los tres instrumentos.

El Trio Aqua está formado por Carlota Franch  (violín), Hèctor Báscones (cello) y Laia De La Torre (piano). El grupo se fundó en 2018 en el Conservatori Superior de Música de Barcelona y ha participado des de entonces en ciclos de música de cámara Liceu Express y en el Festival Virtuoso & Belcanto de Lucca (Italia) entre otros.

Joan Miró presidente de l’Associació Musical Pau Casals del Vendrell,  ha abierto el acto dando la bienvenida a los asistentes a la par que invitándoles a participar de la amplia programación de actividades previstas para  el “Mes Pau Casals”, que ciertamente es un verdadero prólogo de los dos cincuentenarios que se celebraran en 2023: el de la fundación de la asociación y el del fallecimiento del Maestro.

Dia Internacional de la Paz

Hoy 21 de septiembre es el día internacional de la paz, y de todos es conocida la intensa preocupación que el Maestro Casals sentía por difundir la cultura de la paz, así lo ha destacado Mireia Juanola quien en representación de Òmnium Cultural, ha destacado los valores del Maestro así como la terrible realidad que supone la ausencia de paz, ya sea por la guerra o por los abusos, y como es necesario buscarla, a partir de la música, de miradas tiernas y de gestos que creen una paz demostrable a la vez que exigible, para poder garantizar un hoy y un mañana digno para todos.

Los actos del Mes Pau Casals están organizados por la Associació Musical Pau Caslas, en convenio con el Ajuntament del Vendrell, y con el apoyo y colaboración de la Fundació Pau Casals, Radio Televisió El Vendrell, Casa Nadiua Pau Casals, Associació Joan Manén, Òmnium Cultural, Escola Municipal de Música Pau Casals y la Biblioteca Pública Terra Baixa.


English
Tonight was the inaugural concert of the "Mes Pau Casals" with the audition of Trio no 2 in E b M, op 100 by Franz Schubert, Libertango, Oblivion, and The Dead of the Angel by Astor Piazzolla, in charge of the Trio Aqua. The final point was El Cant del Ocells in adaptation for all three instruments.

The Trio Aqua is composed by Carlota Franch (violin), Hèctor Báscornes (cello), and Laia De La Torre (pìano). The group was founded the year 2018 at the Conservatori Superior de Música de Barcelona. They have participated in Liceu Express cycles of chamber music, and also in the Virtuoso & Belcanto Festival in Lucca (Italy), among others. 

Joan Miró, president of Associació Musical Pau Casals del Vendrell (Pau Casals Musical Association from El Vendrell), has opened the act and donated the welcome to the attendees, inviting them to attend the extensive program of planned activities, a real proleg of the celebrations of the two 50th anniversaries that will be celebrated in 2023: the foundation of the association and that of the dead of Pau Casals. 

International Peace Day

Given that September 21 is the Internaitonal Day of Peace and the intense concern of Pau Casals for to spread the Peace Culture, Mireia Juanola member of Òmnium Cultural has ofered a glose about Maestro Casals values, about the torture of the absence of peace by the war or by the abuses, and how to surrond and work for the peace with the music, with gestures and tenders looks to create a peace that can shown and also to demand a peace to guarantee a future and a worthy for everyone. 

The acts of the Pau Casals Month are organized by the Pau Casals Musical Association (Associació Musical Pau Casals) in agreement with the Vendrell City Council (Ajuntament del Vendrell), with the support and collaboration of the Pau Casals Foundation (Fundació Pauu Casals), Radio Televisió El Vendrell, Casa Nadiua Pau Casals, Joan Manén Association (Associació Joan Manén), Òmnium Cultural, the Pau Casals Municipal School of Music (Escola Municipal de Música Pau Casals) and the Terra Baixa Public Library (Biblioteca Pública Terra Baixa).

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars