Dia Europeu de la Commemoració de les Víctimes dels Règims Totalitaris i Autoritaris.

d’agost 23, 2017


Nota de Premsa Comissió Europea / Declaracions del Vicepresident Primer de la Comissió Europea, Frans Timmermans i de la Comissària de Justícia, Vera Jourová. 

Avui 23 d'agost  celebrem. el Dia Europeu de la Commemoració de les Víctimes dels Règims Totalitaris i Autoritaris. Es recorden les víctimes d'aquest règims i es reitera el rebuig de les ideologies que els van recolzar.

El dia 23 d'Agost de 1939 l'Alemanya nazi i la Unió Soviètica van firmar el Pacte Ribbentrop-Molotov, que va suposar l'inici d'un dels més obscurs de la història recent del nostre continent. Els règims totalitaris europeus van limitar les llibertats dels ciutadans, van vulnerar els seus drets i van convertir milions de ciutadans en víctimes de la seva ideologia totalitària.

Hem de recordar els horrors del passat per tenir la força i els coneixements necessaris per rebutjar a tots aquells que intenten ressuscitar aquestes ideologies. La Unió Europea es va fonamentar en els valors comuns que representen la dignitat humana, els drets fonamentals, l'estat de dret i la democràcia i en el rebuig del nacionalisme extrem. Mai podem donar per assolits per sempre més aquests drets ni aquestes llibertats. Ens comprometem a lluitar cada dia per defensar-los.

Europa encara poden sentir-se molts discursos públics que propugnen l'extremisme, el nacionalisme, la xenofòbia i l'odi. Mantenir vius els records del passat no és només un homenatge a les víctimes, sinó també una manera de fer que aquestes ideologies puguin ser rebutjades amb energia i que no es tornin a produir aquelles atrocitats.

Rerefons:
La firma el 23 d'agost de 1939 del Pacte Molotov-Ribbentrop va portar la deportació, la tortura i l'assassinat de desenes de milions de persones víctimes de règims totalitaris.
Encara que el final de la Segona Guerra Mundial va implicar la derrota del règim nazi, molt europeus van haver de continuar patint règims totalitaris durant dècades.

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars