Sant Jaume dels Domenys: Pregó de Festa Major a càrrec del Ball de Diables.

de juliol 24, 2015

Oriol Pallarès, Marc Bartra i Pau Palau en un moment del
pregó de festa.
Foto Dolors Garcia. 

Enguany la Festa Major ha tingut com a pregoners a tres representants del Ball de Diables ja que es compleixen els seus primers 30 anys de vida.

Amb un naixement lligat amb el recordat Mossèn Paco i amb un historial que la converteixen en una de les colles més destacades de Catalunya. A les seves files han participat, de forma activa i avui en molts casos, en segona fila però sentint-se tant diable com el que balla sota el foc, una gran part del homes i dones del municipi.

El pregó va ser la plasmació de tres moments de la història del Ball de Diables personificades en tres dels seus membres Marc Bartra, Oriol Pallarès i Pau Palau. Totes elles carregades d'humanitat, de sentiment, d'il·lusió i de vitalitat.  En vers o en prosa, van compartir les seves experiències vitals com a membres del Ball de Diables. Des de unes matinades que van acabar alhora que es celebrava la comitiva del Pa Beneït fins a les sortides empalmades de festa a festa pels pobles de Catalunya.  La il·lusió de l'infant i el convenciment que ser diable és quelcom vocacional més que una excusa per a fer barrila i passar-s'ho bé.
Membres del Consistori, de la Comissió de Festes i
els Diables encarregats del pregó.
Foto: Dolors Garcia

Des del balcó de l'Ajuntament, van recordar totes i cadascuna de les persones que van ajudar a fer realitat el grup, els que havien ajudat a fer cada instrument que els era necessari o els vestits i com ells, per ajudar a fer realitat l'entitat, es van batre el coure per aconseguir els recursos necessaris.


Aquesta vitalitat que permet dir que el Ball de Diables té encara molta vida per davant i un planter que creix des de la infantessa frisant per arribar a ballar sota el foc i fer carretillades, quant més espectaculars millor.

Llarga vida, doncs, al Ball de Diables, Drac i Diablons de Sant Jaume dels Domenys!.

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars