Llorenç del Penedès: Taula rodona sobre l’art transversal

de novembre 19, 2014

D'esquerra a dreta: Josep Santesmases, Pilar Tarrada,
Maria Teresa Baltasar, Joan Descals
i Ramon Arnabat, president de l'IEP
Foto:Dolors Garcia



"Entre el cel i la terra" prepara per diumenge una lectura musicada de poemes, així com una taula dedicada a l’art transversal amb la participació de Joan Descalç, Maria Teresa Baltasar, Josep Santesmases i Pilar Tarrada.


I és que "Entre el cel i la terra" és una mostra evident de com la transversalitat en l’art genera obres sòlides amb  desenes d’enfocaments  que són el resultat de com una creació serveix d’inspiració per a noves creacions.


Com explicava a la inauguració l’autor dels poemes Josep Santesmases, arrel la creació d’un seguit de poemes es va plantejar com es podien il·lustrar i va contactar amb diversos artistes plàstics, el projecte va anar creixent, de manera que cada cop hi havia més il·lustradors que volien participar i per tant nous poemes que van anar sorgint per servir-ne de suport inspirador.


Finalment es va posar un límit, perquè el projecte creixia sense parar, així es va arribar als 53 poemes i il·lustracions que composen tant el llibre con l’exposició "Entre el cel i la terra".


Maria Teresa Baltasar, ànima de l’Espai d’Art “Les Quintanes”, va destacar el fet que una exposició com aquella li havia permès comptar amb el major nombre, fins les hores, de diferents autors en una  sola mostra. L’espai, per un altre lloc, aporta aquell lligam directe amb el contingut dels poemes, arrelats a la terra, al ceps, a la verema, al most, al vi, i l’aroma de les botes que formen part del paisatge de l’Espai d’Art “Les Quintanes”, aporta altre concepte de creació, aquest cop lligar a l’enologia, i es mostra davant els sentits dels assistents a l'exposició com altre vessant del què és l’art transversal.


I a l'igual que les rengleres de fil ferro serveixen de suport als ceps per crear paisatges de vinya que recorden sovint onades, la Pilar Tarrada, com a cap de la Secció d’Art de l’Institut d’Estudis Penedesencs va evidenciar com aquesta entitat cerca estendre el coneixement de l’art, de la cultura i activar la participació del diversos artistes del gran Penedès en projectes com "Entre el cel i la terra".


Van ser presents a l’acte inaugural en Pau Catà, esperit inquiet i vivificador del CeRCCA (Centre de Recerca i Creació Casamarles) acompanyat per tres residents, aquest cop dos escriptores i una fotògrafa; raó per la qual ja es pot dir que el reflex d’"Entre el cel i la terra", serà present a la propera exposició que aquesta jove artista farà un cop acabat el seu estatge i que tindrà lloc en un altre país, i de la qual esperem poder donar notícia en el seu moment.
Anna Maria Almirall-Germain
va il·lustrar el poema "Pampolada"


Igualment a la inauguració van ser presents artistes com Joan Descals, o com Anna Maria Almirall-Germain pintora amb un ampli historial de participacions en exposicions internacionals com ara l’Art-Expo de Nova York els anys 2006 i 2009 i que també ha il·lustrat un dels poemes de Josep Santesmases.

Les activitats previstes pel proper diumenge començaran a les 12 hores i comptaran a més dels ja citats Josep Santesmases, Joan Descals, Maria Teresa Baltasar i Pilar Tarrada, amb la participació de representants del Grup de Teatre de La Cumprativa i dels músics Joan Romeu i Neus Santesmases.

També es podrà adquirir el llibre-catàleg de l'exposició, una obra molt atractiva per la facilitat amb que es pot llegir i per l'innegable qualitat de les il·lustracions, sorgida dels 53 artistes ja que són la reproducció de les pintures que composen la mostra.

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars