Ha mort Eve Arnold, pionera del fotoperiodisme

de gener 06, 2012




Eve Arnold va morir el passat dia 4 a l’edat de 99 anys. Arnold fou la primera dona fotògraf que va formar part de la prestigiosa agència internacional Magnum.

Més preocupada per la humanitat cap a qui fotografiava que no pas per la càmara, a la que considerava un mer instrument, va saber captar el gest, l’instant, la introspecció, el detall, el sentiment, la emoció o la vacuïtat, el dolor, la bellesa... per a ella un fotògraf havia de tenir un enfocament apassionat i personal.

Malgrat que es va fer molt popular per haver sabut fotografiar Marilyn Monroe millor que ningú altre, seria injust no recordar-la per tota l’obra que va desenvolupar, i de qual l’agència Magnum ofereix una selecció de 50 imatges de variada factura i situació, des de la foto d’estudi a la periodística. Enllaç.

Va publicar un bon nombre de llibres, com FlashBack The 50s; Marilyn Monroe – An Apretiation; In America, In China, In Retrospect, Marilyn Monroe For Ever, All in a Day’s Work, The Great British, Film Journal, Handbook, Marilyn Monroe, sent el darrer publicat Eve Arnold’s People l’any 2009.

De les seves exposicions de fotografies resulta molt suggestiva la que va dedica a les mans (de fet mans i peus) així om la titulada “Behind the Veil”, Darrera del Vel, realitzades durant un viatge als Emirats Àrabs Units l’any 1970 amb motiu d’una boda real.

Eve Arnold qui va néixer a Filadèlfia (USA) filla d’una família d’emigrants jueus russos,  hagués complert 100 anys el proper 21 d’abril, va morir a Londres, ciutat on residia.

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars